Τελευταία Νέα
Εθνικά

Ξέσπασμα Καπραβέλου: «Πεθαίνουν σαν τα σκυλιά στ’ αμπέλι εκτός ΜΕΘ

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Η χώρα απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας»

Για αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας έκανε ξεκάθαρα λόγο ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου “Παπανικολάου”, Νίκος Καπραβέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο iatronet.gr.

«Η χώρα μου έχει αποτύχει στη διαχείριση της πανδημίαςΔεν υπάρχει άλλη χώρα στην Ευρώπη, στην Αμερική και στον Καναδά, όπου να δέχεται το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα να υπάρχουν τόσοι θάνατοι ανά εκατομμύριο, και τόσοι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και τόσο μεγάλη υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες. Και όλα αυτά προκαλούνται από την αδυναμία ελέγχου της πανδημίας στην κοινότητα. Πού θα φτάσει η ανοχή; Επειδή δεν θέλουμε να περιορίσουμε την ανθρώπινη δραστηριότητα γιατί έχει οικονομικό κόστος, συμβιβαζόμαστε να έχουμε κάθε μέρα 60, 80 και 100 νεκρούς; Κάθε μέρα; Συμβιβαζόμαστε με την έννοια ότι υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ που πεθαίνουν σαν τα σκυλιά στο αμπέλι;

Συμβιβαζόμαστε με το να κλείσουμε τα νοσοκομεία; Θα τα κλείσουμε τα νοσοκομεία. Γιατί η Όμικρον χτυπάει και το προσωπικό που μπαίνει σε καραντίνα, και στους ασθενείς δεν λέει να κοπάσει το τσουνάμι. Η πίεση στο σύστημα Υγείας δεν είναι πλέον αφόρητη, είναι δυσβάστακτη», τονίζει στη συνέντευξη στο iatronet.gr, o γνωστός εντατικολόγος.


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Επόμενο