Τελευταία Νέα
Τοπικά

Ξεκάθαρες σκέψεις και προβλέψεις για τους 4 που διεκδικούν τον Δήμο Κατερίνης!

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Του Δημήτρη Δένη

Για να μην χάνουμε χρόνο…

Κουκοδήμος. Πληρώνει και θα πληρώσει την καθεστωτική νοοτροπία του ισογείου (“άλλες 2 πενταετίες και μετά βλέπουμε!”, έτσι έλεγαν!), αλλά και τις εμμονές του σε κάποια πολύ λεπτά θέματα (λάμπες υδραργύρου, επίλυση πολιτικών διαφωνιών με ποινικοποίηση της πολιτικής μας ζωής με… μηνύσεις, εξώδικα κτλ). Δυσκολεύτηκε πολύ να στήσει μεγάλο ψηφοδέλτιο. Είδαμε το λοιπόν μάνα και… γιο στο ίδιο ψηφοδέλτιο (!!!), αλλά κι εκείνη την συμπαθέστατη γιαγιάκα! Τι θα κάνει; Θα χάσει πανηγυρικά! Ας φροντίσει όμως να το κάνει με αξιοπρέπεια, γιατί είναι ακόμα πολύ νέος, αν θέλει να έχει μέλλον… Κάποιος τώρα ας μας πει τον ακριβή αριθμό των υποψηφίων του, γιατί ως τώρα δεν βγάζω άκρη!

Ντούμος. Αν ο νόμος του έδινε το δικαίωμα να έχει 500 συμβούλους (ειδικά στο κεντρικό και τοπικό της Κατερίνης), θα το είχε κάνει με χαρακτηριστική άνεση. Αντ αυτού, κάποιοι που δεν χωρούσαν στο ψηφοδέλτιό του και ήθελαν καλά και σώνει να κατέβουν, “αναγκάστηκαν” με κρύα καρδιά και πήγαν “απέναντι”! Αν θα βγει; Ναι και μάλιστα με τα 2/3 των εδρών, όπως προβλέπει ο νόμος (21 έδρες). Είτε βγει με 45%, είτε με 59%, παλι 21 συμβούλους θα εκλέξει! Ο κύβος ερρίφθη!

Τσουπέης (ΚΚΕ). Όπως προβλεπόταν από ειδικούς και μη, σχημάτισε άνετα κομματικό συνδυασμό. Τι θα κάνει; Αν τα καταφέρει και περάσει το 7%, τότε θα μιλάμε για πολύ μεγάλη επιτυχία!

Τριανταφύλλου (Σύριζα κτλ). Τελικά ο νέος είναι ωραίος! Και συνδυασμό κατάφερε να κάνει, αλλά και θα παλαίψει με το ΚΚΕ για την 3η θέση, βασιζόμενος κυρίως στο νέο αίμα του συνδυασμού του!

Τασχουνίδης. Ο μπαρουτοκαπνισμένος Πλάτωνας, τελικά δεν τα κατάφερε! Κατηγορήθηκε (άδικα) από πολλούς ότι τάχα ήταν λαγός, ότι έχει στελέχη που δεν τα ήθελε ο Κουκοδήμος να εμφανίζονται δίπλα του και του τα ξεφόρτωσε, ότι μπήκε στο παιχνίδι για να πάνε οι εκλογές στον Β γύρο και άλλα τέτοια “όμορφα” και άκρως συκοφαντικά! Δεν ήταν αυτοί όμως οι λόγοι που δεν κατάφερε να σχηματίσει αποδεκτό συνδυασμό από το υπουργείο. Μάλλον η αποτυχία του οφείλεται στο ότι είχε πολύ λίγο χρόνο να πείσει για τις προθέσεις και το πρόγραμμά του! Τι θα κάνει τώρα; Ότι και να κάνει είναι δικό του δικαίωμα! Δεν θα μας ρωτήσει κιόλας! Όπως είναι και δικαίωμα όσων του έδωσαν τις ταυτότητες, να ψηφίσουν τώρα ότι γουστάρουν και αγαπούν!

35 και σήμερα μείνανε…


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Επόμενο