Τελευταία Νέα
Διεθνή Εθνικά Τοπικά

Το σχόλιο της ημέρας με φόντο τα τραγικά γεγονότα στο Ισραήλ

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Του Δημήτρη Δένη

Ποια είναι τα χειρότερα βιώματα που μπορούν να συμβούν σε έναν άνθρωπο κατά τη διάρκεια της ζωής του; Μα φυσικά οι ανίατες ασθένειες, ο ΠΌΛΕΜΟΣ, αλλά και η Ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη! Και καλά τον πόλεμο και τα δεινά του τα γνωρίζουμε όλοι, ή έστω τα υποψιαζόμαστε.

Το άλλο, αυτό με την Ειρήνη, πως σου ήρθε, θα μου πείτε; Η έλλειψη ίσων ευκαιριών για όλους, οι διαφορές στις αφετηρίες εκκίνησης καριέρας ή βιοπορισμού, η βισματική, πρόχειρη και εκ του πονηρού διαχείριση κρατικών ή μη δομών και κονδυλίων, ο κάθε μορφής ρατσισμός ή αποκλεισμός ανθρώπων & ομάδων, η παρεΐστικη νοοτροπία, η αδιαφορία των πολιτών για το που πηγαίνει το δημόσιο χρήμα, η αναξιοκρατία, η αργή και μερικές φορές άδικη απονομή της δικαιοσύνης, η διάσπαρτη και εμπεδωμένη εδώ και δεκαετίες νοοτροπία της αποθέωσης της ήσσονος προσπάθειας (η οποία όμως απέφερε άκοπα & μεγάλα οφέλη στους λίγους), η αποθέωση της αχαριστίας και της διαπλοκής ως… θεσμών πλέον (!!!), είναι μερικά από τα αίτια που άφησαν την χώρα μας τόσο πίσω και τόσο… κάτω, σε κάθε τομέα ή διεθνή κατάταξη.

Υπάρχει λύση; Ναι. Επιλογή καλύτερων (πιο καταρτισμένων) και εντιμότερων διοικήσεων σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, αλλά και συνεχή και αδιάλειπτη προσπάθεια αυτοβελτίωσης. Και φυσικά πίστωση χρόνου, αλλά και επίδειξη περισσότερης εμπιστοσύνης στις επερχόμενες γενιές, που σίγουρα είναι καλύτερες και καθαρότερες από τις προηγούμενες.

Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον, με βασική όμως προϋπόθεση μια πολυετή ενδυνάμωση και καλλιέργεια της ειρήνης και της ευγενούς συνύπαρξης ανάμεσα σε γειτονικούς λαούς με ομοειδή ή διαφορετική κουλτούρα, θρησκεία και παραδόσεις. Και εκεί ακριβώς βρίσκεται ο διεθνής γρίφος που ζητάει σήμερα τη λύση του.

Η επιβολή από την διεθνή κοινότητα ΑΜΕΣΩΝ ΛΎΣΕΩΝ που θα εξυπηρετούν από σήμερα και στο εξής το κοινό συμφέρον (και την κοινή λογική), είναι κάτι που έπρεπε να είχε ήδη γίνει… χθες! Με κάθε τρόπο και κάθε θυσία, για να επιβιώσουμε ως είδος! Ποτέ δεν είναι αργά…


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Επόμενο