Τελευταία Νέα
Εθνικά Τοπικά

Το νέο είδος πολιτικού, ο “γκάνγκστερ”, που κάποια στιγμή πρέπει να εκλείψει

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Του Δημήτρη Δένη

Τα τελευταία 20 χρόνια, στην Ελλάδα μας, γνωρίσαμε τους “ισόβιους πολιτικούς”, αυτούς που με κάθε τρόπο και μέσον, επιδιώκουν να παραμείνουν στην επικαιρότητα (και στη μαρμίτα;), αλλά και στην επανεκλογή. Δεν τους ενδιαφέρει από ποιο πόστο θα μας κυβερνούν. Φτάνει να μας κυβερνούν.

Αυτούς τους συναντούμε, είτε ως Περιφερειάρχες (και Αντί), είτε ως Βουλευτές, είτε ως Δημάρχους, είτε κάνοντας περατζάδα από πάνω από ένα από τα παραπάνω πόστα. Ένας είναι ο σκοπός τους: Να παραμείνουν πρώτες μούρες, στις παρελάσεις, στις δοξολογίες, στις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, στα πανηγύρια, στις μπίζνες…

Γιατί και η δόξα και το χρήμα, είναι γι αυτούς ο μόνος λόγος για να ζουν και να αναπνέουν. Ανάμεσά τους υπάρχουν και μερικά καλά παιδιά, που ξέρουν ποτέ να σταματήσουν, που σέβονται την αντίθετη γνώμη όσο κι αν δεν τους αρέσει, που σέβονται τον αντίπαλο και τον αντιφρονούντα.

Όμως, όπως έγραψα και πιο πάνω, υπάρχουν και οι αδίστακτοι “καρεκλάκηδες”, που έκαναν και κάνουν οτιδήποτε, νόμιμο, παράνομο, ηθικό ή ανήθικο, για να παραμείνουν ψηλά. Από εκβιασμούς, απειλές με μπράβους, στημένες δίκες με επίορκους δικαστές, ΣΔΟΕ στους αντιφρονούντες, ξύλο, ακόμη και απόπειρες ανθρωποκτονίας. Πολλά τα παραδείγματα…

Επειδή όμως και αυτοί που θα υποστούν ή έχουν ήδη υποστεί, αυτές τις γκανγκστερικές μεθόδους είναι άνθρωποι και επειδή και το δικό τους αίμα βράζει καμμιά φορά, καλό θα είναι οι παραβατικού τύπου πολιτικοί μας να προσέχουν. Γιατί ότι κακό μπορούν να κάνουν σε έναν πολίτη που δεν γουστάρουν, μπορεί να πέσουν στην περίπτωση να έχουν και οι “απλοί πολίτες” τις ανάλογες άκρες και να ανταποδώσουν τις “αβρότητες” και στους ίδιους, αλλά και στις οικογένειές τους.

Γι αυτό καλό θα είναι οι μικροί αυτοί γκανγστερίσκοι να επιστρέψουν στη νομιμότητα, που μπορεί να μην τους εξασφαλίζει την σίγουρη επανεκλογή τους, θα τους προσφέρει όμως μια ήρεμη και ασφαλή ζωή.

Όμορφη Κυριακή σε όλους!


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Επόμενο