Τελευταία Νέα
Τοπικά

Το “φαινόμενο” Ντούμος – Τα συν και τα πλην

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Του Δημήτρη Δένη

Ας μην χάνουμε χρόνο. Πάμε πρώτα στα θετικά του νέου υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης.

Α. Άνθρωπος υψηλής ευφυΐας, με μηδενικό επιχειρηματικό φόβο, που διακρίθηκε στην συντήρηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στα Βαλκάνια, στην παραγωγή στερεάς καύσιμης ύλης (μπρικέτες), στο εμπόριο και στον τουρισμό.

Β. Έχει μέχρι σήμερα δώσει ψωμί σε πολλές οικογένειες της Πιερίας.

Γ. Έχει βοηθήσει τα μέγιστα την ποδοσφαιρική ομάδα του Πιερικού (αλλά και την Πύδνα Κίτρους, την ομάδα του χωριού του), στις τελευταίες τους αναλαμπές.

Δ. Ακούγεται από φίλους του, ότι βοηθάει όσο μπορεί και όταν θέλει, φίλους αλλά και αδύναμους συμπολίτες μας. Πάντως να τον ψειρίσεις, δύσκολο, κορόιδο δεν είναι.

Ε. Ζει και κινείται (και ξοδεύει) στην πόλη της Κατερίνης και με την ίδια ευκολία που κλείνει μια μεγάλη συμφωνία, με την ίδια ευκολία θα τον δεις να κουβαλά στην πλάτη εμπορεύματα, δίπλα στους υπαλλήλους του.

Τα αρνητικά.

Α. Είναι άπειρος σε θέση πολιτικού ηγέτη και κάποια λάθη (ειδικά στις επιλογές των άμεσων συνεργατών του), ίσως και να του στοιχίσουν.

Β. Όσοι τον γνωρίζουν καλά, μιλάνε για έναν άνθρωπο πεισματάρη, που δύσκολα κάνει πίσω. Αυτό μπορεί να είναι καλό στις επιχειρήσεις, αλλά στην πολιτική χρειάζεσαι μεγαλύτερη ευελιξία και προσαρμοστικότητα.

Γ. Δεν είναι κορυφαίος ρήτορας, ούτε επικοινωνιακός όσο απαιτεί η θέση που διεκδικεί. Χρειάζεται επειγόντως δίπλα του έναν επαγγελματία επικοινωνιολόγο (όχι τον μπάρμπα Μήτσο από το Μελιάδι), ώστε να κάνει κοινωνούς σε όσα οραματίζεται για την πόλη και τους υποψηφίους ψηφοφόρους του.

Δ. Τον κατηγορούν ότι είναι από το Κίτρος, όχι βέρος Κατερινιώτης. Εδώ θα τον υπερασπιστώ εγώ. Δηλαδή αυτοί που κατάγονται από το Λιβάδι (Ελασσόνα – Θεσσαλία), από τον Κορινό, ή από τον Αρωνά, είναι περισσότερο Κατερινιώτες από αυτόν; Ο Αβραμόπουλος που ψηφίζει στο Ελληνικό Αρκαδίας, δεν έπρεπε να κατέβει ποτέ για δήμαρχος Αθηναίων;

Ε. Ποτέ δεν μάθαμε (εγώ προσωπικά ούτε θέλω να μάθω, αλλά ο μέσος πολίτης θέλει) τι συνέβη και χάλασε μια πολύχρονη φιλία και συνεργασία, με τον επίσης ικανό και ευφυή Δημήτρη Ελευθεριάδη.

Είναι μια ενδιαφέρουσα υποψηφιότητα, που θα αυξήσει τις επιλογές μας και θα δώσει το ερέθισμα στην σημερινή Δημοτική αρχή να κυβερνήσει καλύτερα. Ανέκαθεν ο πλουραλισμός στις επιλογές ήταν υπέρ των πολιτών. Και της τοπικής αγοράς φυσικά…


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Επόμενο