LOADING

Type to search

Το “φαινόμενο” Χιονίδη

Τοπικά

Το “φαινόμενο” Χιονίδη

Share
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Του Δ. Δένη

Ο Σάββας Χιονίδης δεν είναι κάποιος τυχαίος. Μιλάμε για τον επί 13 συναπτά έτη Δήμαρχο Κατερίνης και τα 3 τελευταία και βουλευτή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο Σάββας είναι πολιτικός μηχανικός από Πολυτεχνείο (όχι υπομηχανικός που δηλώνει μηχανικός, αν και στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι). Τα προσόντα του; Πολλά…

Α. Πέρασε από 3 κόμματα (ΚΚΕ εσωτερικού, ΠΑΣΟΚ αν και πολλοί το αμφισβητούν και ΝΔ), χωρίς να του κολλήσει ποτέ η “ρετσινιά” του δεξιού ή αριστερού.

Β. Κινούνταν πάντα άνετα ανάμεσα σε 2 δόγματα, το Ευαγγελικό (που πήρε από τους γονείς του), αλλά και το Ορθόδοξο. Με την ίδια άνεση που πηγαίνει στην εκκλησία των παιδικών του χρόνων στην ομώνυμη συνοικία της Κατερίνης, με την ίδια άνεση φιλάει και το χέρι του εκάστοτε Μητροπολίτη και προσκυνά τις εικόνες! Απίστευτος…

Γ. Στον Δήμο ένωσε ανθρώπους από όλα τα κόμματα, δόγματα, τάσεις και φυλές και τους έκανε έναν φανατικό ατομικό στρατό, που τον ακολούθησε στις νίκες, στις ήττες και στο κοινοβούλιο.

Δ. Ενώ είναι 64 και στην Πιερία μετά τα 60 υπήρχε ιστορικά ένας ηλικιακός “ρατσισμός”, με αυτόν δεν τρέχει κάστανα, δεν βρέχει καρύδια. Η κοινή γνώμη (νταξ με αρκετούς κράχτες να έχουν κάνει καλή δουλειά), τον θεωρεί ακόμα νέο και ακμαίο.

Ε. Στις εσωκομματικές του 15 έτρεχε για τον Μεϊμαράκη, την ίδια ώρα που τα στελέχη του στενού του περιβάλλοντος, έπαιζαν μπάλα με Μητσοτάκη και Τζιτζικώστα. Δεν τον πιάνεις από πουθενά αυτόν τον άνθρωπο.

ΣΤ. Καλός χειριστής του λόγου, μπορεί να σε πείσει για οτιδήποτε. Πουλάει εύκολα πάγο σε Εσκιμώο, άμμο σε Βεδουίνο και σε περνά μέσα από ποτάμι χωρίς να βραχείς. Τέτοιο πράγμα!

Τα αρνητικά του;

Α. Λόγω της υψηλής του ευφυίας (αλλά και αλαζονείας), δεν μπορεί να συγκρατηθεί και συχνά πυκνά ειρωνεύεται τον εκάστοτε συνομιλητή του, άλλες φορές δίκαια και άλλες επειδή έτσι έμαθε!

Β. Αγαπάει (όπως πολλοί από εμάς) το τσιγαράκι και το ουισκάκι. Περίεργως, κανένα από τα δύο δεν φαίνεται να τον κουράζει ή να τον έχει καταβάλει σωματικά ή πνευματικά! Μάλλον αυτός ο τύπος, είναι φτιαγμένος από σίδερο.

Γ. Παρά το ότι υπήρξε επί πολλά χρόνια επιτυχημένος επαγγελματίας μηχανικός, 13 χρόνια Δήμαρχος και 3 βουλευτής, δηλώνει…φτωχός και επιμένει να τον πιστέψουμε κιόλας! Φτωχός είναι μόνο ο διάολος Σάββα και αυτός που κλαίγεται χωρίς λόγο. Κανένας άλλος. Τι να πουν και αυτοί που ζούνε ολόκληρες οικογένειες με 600€ τον μήνα!

Δ. Θέλει να συνεχίσει να πολιτεύεται. Δεν έχει καταλάβει ακόμη, ότι ο κύκλος της πολιτικής έκλεισε γι αυτόν. Κουράστηκε, αλλά κυρίως κούρασε. Και αφού επί 3 χρόνια ως κυβερνητικός βουλευτής δεν υπουργοποιήθηκε, τι στο καλό ψάχνει τώρα που το κόμμα του, είτε θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας λόγω απλής αναλογικής (άρα ακόμα λιγότερες οι πιθανότητες να γίνει υπουργός), είτε θα πάει στον πάγκο;

Ε. Προσπάθησε να κρατήσει ομήρους τους δημοτικούς του συμβούλους, ώστε σε περίπτωση αποτυχίας του στις επόμενες εθνικές εκλογές (κάτι σχεδόν σίγουρο πια), να τους έχει…καβάντζα για τις επόμενες δημοτικές! Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος δηλαδή. Αυτά δεν γίνονται ούτε σε ελληνικές ταινίες και έτσι, ένας ένας (καλύτερα δύο δύο) οι σύμβουλοί του, την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια… Και οι κοντινοί του τους αποκαλούν και…προδότες, επειδή δεν περιμένουν να δουν αν θα βγει βουλευτής! Να θυσιαστούν δηλαδή όλοι μαζί, για να έχει αυτός 2 επιλογές!

Ένα είναι το σίγουρο. Αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Σάββα σε ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες στον τόπο μας μέχρι σήμερα. Δείξε όμως την απαραίτητη περηφάνια και αξιοπρέπεια, δώσε τόπο στα νιάτα, για να μην πάθεις ότι οι κορυφαίοι Μέσσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, που ξεφτιλίζονται-σέρνονται κάθε μέρα μέσα στο γήπεδο, λόγω της επιμονής τους να συνεχίσουν να παίζουν ποδόσφαιρο σε ομάδες και σε διοργανώσεις υψηλού επιπέδου…


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
 •