Τελευταία Νέα
Τοπικά

Τι σημαίνει η κάθοδος του Ι. Ντούμου στην εκ νέου διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Του Δημήτρη Δένη

Μια πιθανή κάθοδος Ντούμου για την δημαρχία (πολλοί λένε σίγουρη κάθοδο και μάλιστα αυτήν την εβδομάδα), θα αλλάξει τα πράγματα. Τίποτε δεν θα είναι όπως πριν. Πάμε λοιπόν…

Α. Θα συσπειρώσει γύρω του όσους έμειναν έξω από το διαχρονικό “πάρτυ” του Δήμου και είναι και πολλοί. Ανέκαθεν η μερίδα των δυσαρεστημένων ήταν πάντα μεγαλύτερη. Δεν μπορείς να τους “ταΐζεις” όλους! Όλα όμως θα εξαρτηθούν από το μέγεθος της συσπείρωσης και την ποιότητα των στελεχών.

Β. Οι υποψήφιοι βουλευτές που δεν έχουν την στήριξη του δημαρχιακού μεγάρου, ίσως εδώ βρουν τον χώρο τους. Το…λιμάνι τους. Με τον Ντούμο θα μου πείτε, ενώ είχαν στα υπόψιν κάποια δικά τους μεγάλα ονόματα; Εμ αφού δεν πρόλαβαν, ή δεν τόλμησαν, ή κόλωσαν στα έξοδα, με τον Ντούμο θα πάνε!

Γ. Ο παράγων χρήμα. Βασικός και σημαντικός σε κάθε δραστηριότητα, φυσικά και στην πολιτική. Και αφού συνήθως αυτός που μπορεί να το διαχειριστεί άμεσα ή έμμεσα (διορισμοί κτλ) είναι ο εκάστοτε δήμαρχος προς όφελος της επανεκλογής του, τότε ο δελφίνος που πάει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη πρέπει να “ξηλωθεί” άγρια. Μπορεί ο Ντούμος; Δεν γνωρίζω. Θέλει; Εδώ κι αν δεν γνωρίζω μέχρι που μπορεί να ανεβάσει το κοντέρ!

Δ. Γεωγραφία. Θα μου πείτε τώρα τι στο καλό είναι αυτό; Ιστορικά ο Κώστας Κουκοδήμος εκλεγόταν από τα χωριά της Πιερίας. Αυτά τον εξέλεξαν και δήμαρχο. Η πόλη δεν τον έπαιζε ποτέ πρώτο. Τώρα με την πιθανή υποψηφιότητα Ντούμου, αυτοί που σχετικά σνόμπαραν το παιδί από τον Άη Δημήτρη, πως θα παίξουν με το παιδί από το Κίτρος; Είναι ένας γρίφος που θα μάθουμε την απάντηση του (να είμαστε όλοι γεροί) σε 15 μήνες.

Ε. Η…αριστερά! Πονεμένη ιστορία στον νομό μας. Το ΚΚΕ θα κάνει ψηφοδέλτιο, ακόμα κι αν χρειαστεί να επιστρατέψουν ΚΝΙΤΕΣ και από άλλους νομούς! Το Σύριζα έχει τα δικά του θεματάκια, αν θα καταφέρει δηλαδή να τα βρει η κομμουνιστική του αριστερά (κάτι εκπαιδευτικοί) με την ΠΣ (κάτι καινούριοι). Είναι και ο εκλογικός νόμος ζόρικος και με πολλά προαπαιτούμενα κι εκεί σφίγγουν τα γάλατα. Το ΠΑΣΟΚ; Ακόμα δεν ξέρουμε την δυναμική του, μετά τις εθνικές εκλογές θα σας πω. Πάντως για καθαρά δικό τους ψηφοδέλτιο δεν τους κόβω ούτε αυτούς. Ενωμένοι όλοι μαζί; Λέτε να βρεθεί ένας νέος Νταντάμης να τους ενώσει; Άλλα λόγια πες κουμπάρε μου!

Στ. Οι οικονομικοί παράγοντες του τόπου. Με ποιον θα πάνε; Και αν πάνε, θα ξοδέψουν και θα στηρίξουν τον νέο υποψήφιο, ή θα πετάξουν την χειροβομβίδα και μετά θα πλύνουν τα χεράκια τους και θα παριστάνουν τους τουρίστες;

Ζ. Άρα ο Ντούμος, αν κατέβει πάντα, θα είναι ο δεύτερος ισχυρός πολιτικός πόλος και όλα θα εξαρτηθούν και από το με ποιους θα ξεκινήσει και με το ποιους θα συνεχίσει, αλλά και πόσο ψηλά μπορεί ή θέλει να ανεβάσει τον οικονομικό πήχη. Για να δούμε, θα τον περάσει από πάνω, θα τον περάσει από κάτω σφυρίζοντας αδιάφορα (ίσως και ένοχα;), ή θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια φοβούμενος τα έξοδα;

Πάντως όπως και αν εξελιχθούν τα πράγματα, ένα είναι το σίγουρο. Σε αυτόν τον Δήμο (κατά το Νομό!) δεν θα τα καταφέρουμε να βαρεθούμε ποτέ!


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Επόμενο