Τελευταία Νέα
Τοπικά

Ποιοι είναι οι πιο πιθανοί αντίπαλοι του Κώστα Κουκοδήμου στις επόμενες δημοτικές εκλογές

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Του Δημήτρη Δένη

Κώστας Κουκοδήμος. Μια πολιτική ιστορία 18 χρόνων. Ο επονομαζόμενος και “άχαστος”, είτε σε βουλευτικές, είτε σε δημοτικές εκλογές, είτε με το κόμμα του (ΝΔ) να βγάζει 4 ή 3 βουλευτές, είτε όταν έβγαζε μόνο έναν!

Αυτή τη στιγμή, γιατί τα πάντα αλλάζουν από ώρα σε ώρα στην πολιτική, φαντάζει ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Κράτησε τις συμμαχίες του, τα στελέχη και τους τοπικούς του και κάθε μέρα ακούγεται ότι πλαισιώνουν την ομάδα του νέα πρόσωπα, είτε έμπειρα, είτε άφθαρτα.

Και πάμε στο αντίπαλο δέος. Πάμε από τα δεξιά του, που υπάρχει η πρώτη αξιόλογη αντιπρόταση. Απόστολος Πόδας. Άφθαρτος εκλογικά σε προσωπικό επίπεδο, δημοφιλής και με καλό όνομα στις επιχειρήσεις. Έχει δύναμη; Φυσικά και έχει. Ένα ή δύο βουλευτικά γραφεία από πίσω του, πιθανότατα και την Αντιπεριφέρεια, αλλά και μερικούς παλιούς, καλούς και δυνατούς φίλους. Χώρια το ατελείωτο πελατολόγιο 2 γενεών.

Κι αν ο Αποστόλης δεν κατέβει; Η εκ δεξιών “αντιπολίτευση”, έχει έτοιμο τον…Θανάση. Ποιον Θανάση; Τον Λιακόπουλο φυσικά! Ο οποίος δεν τα παρατάει. Και όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, ο επιμένων (κάποτε) νικά!

Και ο…Χιονίδης; Γιατί τον ξεγράφεις έτσι εύκολα από βουλευτή τον Σάββα, μου λένε συχνά. Γιατί απλά δεν χωράει ρε παιδιά στους 2 που θα εκλέξει η ΝΔ στις φετινές εθνικές εκλογές. Ποιον θα νικήσει; Τον Φώντα; Ξεχάστε το. Την Άννα; Χμ, αυτός δεν έχει την σίγουρη γυναικεία ψήφο της Άννας. Τον Κουλκουδίνα (+σύστημα Κουκοδήμου); Χλωμό. Τον Μπέη που θα οργώσει στον νότιο Νομό; Κι εκεί είναι ζόρικα.

Άρα η μόνη διέξοδος για τον Χιονίδη είναι πάλι ο Δήμος. Με ποιους όμως; Χωρίς τα δίμηνα και τα πεντάμηνα; Με την μισή ομάδα από αυτή που είχε το 2019 και αυτούς πάλι σχετικά ανόρεχτους; Δύσκολα τα πράγματα για τον σχεδόν 64 ετών πολιτικό. Γιατί δεν μπορεί κάποτε οι “έγκυροι αναλυτές” να θεωρούσαν τον Παπαστέργιου μεγάλο στα 60 του και τώρα να θεωρούν τον Χιονίδη μικρό στα 64!

Παμ παρακάτ. ΠΑΣΟΚ. Έχει 2 επιλογές που μπορεί να φτουρήσουν. Τον σημερινό πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τον Τερζόπουλο, που θα ενώσει ΠΑΣΟΚ – Σύριζα και αδέσποτους, αλλά και τον… Λιακόπουλο! Πάλι αυτός, θα μου πείτε; Πάλι αυτός! Σε μια (πιθανή σύμπραξη) δεξιών αντικουκοδημικών, μαζί με παραδοσιακό μη ντανταμικό ΠΑΣΟΚ, είναι μια λύση αξιοπρεπούς ήττας! Οι οποίοι Ντανταμικοί, αυτή την ώρα είναι ψυχή τε και σώματι με τον Κουκοδήμο.

Άρα και να ήθελε (που δεν θέλει) να τους πάει αλλού ο Γιώργος ο Νταντάμης, πλέον δεν μπορεί. Κυριακίδης, Τσιαλός και Μπουσνάκης δηλώνουν κουκοδημικότεροι του Κουκοδήμου και χωρίς (προς ώρας) δυνατότητα να πάνε οπουδήποτε αλλού, παρά την σίγουρη εκλογική τους πελατεία.

Καταλύτης (πάλι;) και σε αυτές τις εκλογές ο Βαγγέλης ο Κήπου! Όπου ρίξει το “βάρος” του θα δημιουργήσει ή προβλήματα (στον νυν Δήμαρχο), ή τετελεσμένα (σίγουρη επανεκλογή)! Είτε τον συμπαθείς, είτε όχι, αυτός ο άνθρωπος ξέρει να κάνει εκλογές.

Όλοι οι υπόλοιποι που ίσως κατέβουν για δήμαρχοι, θα το κάνουν για την τιμή των όπλων, το ονόρε και την… αξιοπρέπεια του κόμματος. Αυτά για σήμερα…


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Επόμενο