Τελευταία Νέα
Εθνικά

Όμικρον: Νέα μέτρα μετά τις γιορτές, με τηλεργασία, ωράριο εστίασης και υποχρεωτικό εμβολιασμό στους 50+

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τις ηλικίες 50 έως 60, επαναφορά της τηλεργασίας στο δημόσιο και κλείσιμο της εστίασης τα μεσάνυχτα είναι ορισμένα από τα μέτρα που εξετάζονται.

Συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρη την Ευρώπη από την μετάλλαξη Όμικρον με το ένα κράτος μετά το άλλο να ανακοινώνει αυστηρά περιοριστικά μέτρα με στόχο να αναχαιτιστεί η ραγδαία εξάπλωση της νέας παραλλαγής της νόσου. Στο ίδιο κλίμα αναμένεται να μπει η χώρα μας μετά της γιορτές των Χριστουγέννων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει μια πρόγευση για τα όσα θα αποφασιστούν στις αρχές του νέου έτους.

Η ταχύτατη μετάδοση της μετάλλαξης σε συνδυασμό με τα λίγα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής αλλά και με το γεγονός πως μόνο η τρίτη δόση μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που προειδοποιεί με σημαντική αύξηση των κρουσμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός που ανακοίνωσε την διενέργεια δύο self τεστ για τις γιορτές και πιστή τήρηση των όσων έχουν ήδη αποφασιστεί για την προστασία από την πανδημία, προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις για τις πρώτες εβδομάδες της νέας χρονιάς.

Όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα υπάρξουν την συγκεκριμένη περίοδο, αν και οι λοιμωξιολόγοι εκτιμούν πως η νέα παραλλαγή της νόσου θα κάνει όλο και πιο έντονη την παρουσία της, στις αρχές του 2022. Στο Μαξίμου αναμένεται να ακολουθήσουν την τακτική δοκιμασμένων μέτρων που έχουν εφαρμοστεί το προηγούμενο διάστημα.

Η επαναφορά της τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, το κλείσιμο των καταστημάτων της εστίασης τα μεσάνυχτα, η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού για την ηλικιακή κατηγορία 50 έως 60 ετών και πίεση για την τρίτη δόση σε όλους τους πολίτες είναι μερικά από τα μέτρα που ήδη εξετάζονται.


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!
Προηγούμενο άρθρο

Επόμενο