Τελευταία Νέα
Εθνικά Τοπικά

Μήνυμα του υπόψ. βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α. Γκούνα για την επανάσταση της 25ης Μαρτίου του 1821

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Ατενίζουμε το μέλλον με στοχασμό και αισιοδοξία! 

«Την 25η Μαρτίου, την ημέρα του Ευαγγελισμού  της Θεοτόκου, ο απανταχού Ελληνισμός γιορτάζει την Εθνεγερσία του 1821 και τιμά τις Θυσίες των Αγωνιστών μας για την Απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό, βάζοντας έτσι τα θεμέλια της ίδρυσης του σύγχρονου Ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους.

Νοιώθω μεγάλο σεβασμό και υπερηφάνεια, για την ενεργή συμμετοχή της Πιερίας, στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, στις απελευθερωτικές προσπάθειες, από το 1691 έως το 1912: στα “Ορλωφικά” το 1770, στην Επανάσταση του 1821, στο Μακεδονικό κίνημα του 1854, στην Επανάσταση του Ολύμπου στα 1878, μέχρι την απελευθέρωση το 1912. 

Η συμβολή των ατάκτων κλεφταμαρτωλών του Ολύμπου και των Πιερίων, πλαγιοκοπόντας τους τούρκους στην Μελούνα βοήθησαν τα μέγιστα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας αρχικά και της Θράκης αργότερα.

Σε λίγες ημέρες, στις 2 Απριλίου 2023 θα τιμήσουμε  την επέτειο των 201 ετών από την ιστορική Μάχη της Μηλιάς, τη μάχη των Τούρκων εναντίον της ιστορικής οικογένειας του Γ. Ολυμπίου, των Λαζαίων, των κλεφταρματολών του Ολύμπου, των Πιερίων.

Στις 19 Φεβρουαρίου, τιμήσαμε την Επανάσταση του Ολύμπου και του Κολινδρού, του 1878, τις θυσίες και τους αγώνες των προγόνων μας, για την ελευθερία της Μακεδονίας. 

Έχουμε ιερή υποχρέωση να δώσουμε τους δικούς μας αγώνες για την υπεράσπιση της Πατρίδας μας, της Δημοκρατίας, της Εθνικής και Κοινωνικής Αξιοπρέπειας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Δικαιοσύνης Παντού και να κάνουμε ότι είναι δυνατό, για να διαμορφώσουμε την κοινωνία της αξιοπρέπειας. 

Η επανάσταση του 1821 είναι σύμβολο αγώνων και θυσιών, αποτελεί φωτεινό φάρο στη πορεία μας, μαζί με τη νέα γενιά,  για την Ελλάδα του αύριο. 

Νέα γενιά, νέες ιδέες

Για την Ελλάδα, για την Πιερία

ΓΚΟΥΝΑΣ ΣΑΚΗΣ

Υποψήφιος βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ.

Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ.

Λέκτορας Καθηγητής Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Οικονομολόγος -Μελετητής ΕΣΠΑ


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Επόμενο