Τελευταία Νέα
Τοπικά

Κυριακάτικες γκρίνιες (μέχρι να γίνουμε άνθρωποι)

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Του Δημήτρη Δένη

Τα έχωσε ραδιοφωνικά ο Σάββας κατά των “ανίκανων” της δημοτικής αρχής. Ειδικά για τις λάμπες, που στα χρόνια του τις αγοράζαμε για Led και στον δρόμο μας έβγαιναν…κεραμικές (φθηνότερες και πιο ενεργοβόρες!). Νταξ βρε Σάββα, σου φάγανε τους συμβούλους και πλέον είναι μονόδρομος η επανεκλογή σου στη Βουλή. Αλλά κράτα και μια πισινή, μην σου φυτέψουν οι “δικοί σου” κι άλλον (ή άλλη!) στο ψηφοδέλτιο και πας άκλαυτος. Και δεν είσαι σίγουρα ο χειρότερος υποψήφιος του ψηφοδελτίου!

Πρότειναν σε πολλούς γνωστούς και ευκατάστατους, ότι θα τους στηρίξει το γνωστό σύστημα να πάρουν το 23 τον Δήμο, τους βάλανε να κάνουν και πολύωρη και πολυέξοδη προεργασία σε επαφές και στο τέλος θα τους πουν, “πάμε τώρα όλοι μαζί στον Γιάννη” (στον Αποστόλη, στην Σοφία, στον Γιώργο, τυχαία τα ονόματα), για να διώξουμε “τους κακούς”. Τι θα γίνει ρε παιδιά, αν στραβώσει έστω κι ένας από αυτούς από το δούλεμα και βγει απέναντι; Κι αν όλο αυτό γίνεται για να πάει η εκλογή Δημάρχου στον Β γύρο, φέρτε μου τον εμπνευστή του…μεγαλοφυούς αυτού σχεδίου να του ριξω 5 φάσκελα κι ας φάω και πρόστιμο!

Όλοι μα όλοι, εν ενεργεία και υποψήφιοι βουλευτές ή Δήμαρχοι από όλα τα κόμματα, το βουλώνουν για το αίσχος της εθνικής οδού, που καταστρέφει τον τουρισμό μας μέσα στο κατακαλόκαιρο. Εγώ θα ψηφίσω μόνο αυτόν ή αυτούς που θα τα χώσουν στην περιφέρεια για την ολιγωρία και την ανεπάρκειά της…

Κορινός. Το δεύτερο μεγαλύτερο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου. Χάλια ήταν και επί Χιονίδη, χάλια είναι και τώρα. Η ύδρευση ένα αίσχος και λούζονται ακόμα μέσα στην σκουριά και στον αμίαντο (όταν έχει νερό), η έξοδος από την Εθνική δεν θα ανοίξει ποτέ και η Ολυμπιάδα έγινε πανελλήνιο ανέκδοτο. Αυτά παθαίνεις όταν πας καλά και σώνει να βγάλεις σύμβουλο από τον δικό σου πολιτιστικό σύλλογο (και έχουν 4 τρομάρα τους!) και όχι έναν ικανό και στο τέλος σου προκύπτουν συνήθως σύμβουλοι από Κούκο, από Σεβαστή και από τους Άη Γιάννηδες ή κάνας ξέμπαρκος ετεροδημότης. Ποιος Κορινιώτης θα χτυπήσει μετά το χέρι στο τραπέζι για το χωριό; Ο τίποτας ή ο πουθενάς;

Λέγεται πως ο Ντούμος αιφνιδίασε τους άλλους δελφίνους, που είτε είχαν σκοπό να ανακοινώσουν μετά τις εθνικές εκλογές για να μην βλάψουν τον “φίλο” (?) υποψήφιο βουλευτή τους, είτε για να μην ξεκινήσουν νωρίς και ξοδευτούν! Λες και αν ξοδέψουν τα διπλάσια, θα τους λείψουν τα λεφτά! Στερεύει η θάλασσα (τα λεφτά σας) ρε κορόιδα; Αφού δεν ξέρετε πόσα έχετε. Έτσι κι αλλιώς τα φέρετρα δεν έχουν τσέπες!

*Εκεί στον Κορινό, τον αγροτικό γιατρό σας τον έφεραν 2 άντρες, ένας κορινιώτης και ένας πρώην πολιτικός, γιατί αν περίμεναν από τους δικούς σας “πολιτικούς” (που είναι μια χαρά για να ψήνουν σουβλάκια στα πανηγύρια των 4 συλλόγων), θα ήταν ακόμα κλειστό το αγροτικό ιατρείο.


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Επόμενο