LOADING

Type to search

Κεραυνοί του Δ. Ζησιμόπουλου για τα άλυτα προβλήματα των κλινικών του Γ. Ν. Κατερίνης

Τοπικά

Κεραυνοί του Δ. Ζησιμόπουλου για τα άλυτα προβλήματα των κλινικών του Γ. Ν. Κατερίνης

Share
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Πέρασαν μήνες από τις καταγγελίες του καθηγητή Δημητρακοπούλου για την Παθολογική του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου και ο Διευθυντής της Παθολογικής, δεν βλέπω να έχουν κάνει τίποτα για να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση.
Αν, όπως αφήνουν να εννοηθεί , η κυβέρνηση δεν στηρίζει το έργο τους και δεν προσφέρει λύσεις, υπάρχει και η διαμαρτυρία, που φτάνει μέχρι και την παραίτηση. Αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι καλύτερο, απλά ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ.

Το προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και όσοι άλλοι απασχολούνται, έχουν υπερβεί εαυτούς τα τελευταία χρόνια, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, λόγω των ελλείψεων και της υποστελέχωσης, την οποία δεν έχετε αντιμετωπίσει ούτε στο ελάχιστο.

Αλλά και τα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα πρέπει να αναδείξουν πολύ περισσότερο το θέμα , που είναι μείζονος σημασίας για τον τόπο μας. Η Πιερία έχει δικαίωμα στην υγεία.

Το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης επισκέφτηκε η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα με την συμμετοχή και της υπεύθυνης του τμήματος υγείας της Ν.Ε Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Άννας Βίσμπα την Πέμπτη 13/01/2022.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο διοικητής του Γ.Ν Κατερίνης κ. Χατζηγεωργίου Γεώργιος, ο πρόεδρος του ιατρικού προσωπικού και διευθυντής της ΜΕΘ κ. Ανέστης Μπεκριδέλης, ο πρόεδρος του Ι.Σ Κατερίνης. και διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής κ. Ηρακλής Τσανικίδης καθώς και η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, αυτή την στιγμή νοσηλεύονται στην κλινική covid 60 ασθενείς και 30 στην υπόλοιπη παθολογική κλινική. Στην ΜΕΘ υπάρχουν 10 κρεβάτια με ασθενείς ενώ τυπικά η δυναμικότητα είναι οι 7 κλίνες. Για την ασφαλή λειτουργία της ΜΕΘ απαιτούνται τουλάχιστον άλλοι 3 εντατικολόγοι και 8 νοσηλευτές.

Λόγω αυτών των εισαγωγών και της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσπωικού, σε συνάρτηση με το ότι τέθηκαν σε αναστολή 120 εργαζόμενοι, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των κλινικών του νοσοκομείου μας, το οποίο δεν λύνει ουσιαστικά και μακροχρόνια η έλευση 13 επιταγμένων ιδιωτών ιατρών για διάστημα στην ουσία 15 ημερών.

Συγκεκριμένα στην κλινική covid υπάρχουν 2 πνευμονολόγοι και 1 παθολόγος που πρέπει να φροντίσουν μαζί με ελάχιστους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες έναν πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών.

Βέβαια ανάλογες ελλείψεις υπάρχουν και σε όλα τα τμήματα. Σύμφωνα με τη Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, κάθε τμήμα έχει ανάγκη ενίσχυσης τουλάχιστον με τρείς Νοσηλευτές και βοηθούς Νοσηλευτών, για να μπορέσουν οι κλινικές να λειτουργήσουν με σχετική ασφάλεια και να δοθούν εναλλάξ κανονικές άδειες στο προσωπικό.

Το ίδιο ισχύει και για τον Ψυχιατρικό Τομέα, που λόγω έλλειψης προσωπικού συμπτύχθηκαν δύο Ψυχιατρικές Δομές, μεταφέροντας τους ασθενείς σε άλλες, με αποτέλεσμα την κατ’ ουσία μείωση των κλινών.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το τμήμα της Αιμοδοσίας, ενόψει της συνταξιοδότησης της Διευθύντριας Αιματολόγου, σε λίγο το Μικροβιολογικό και κάθε τμήμα στο οποίο συνταξιοδοτείται κάποιος από τους Ιατρούς.

Λόγω έλλειψης Ακτινολόγου, ο ψηφιακός Μαστογράφος λειτουργεί μόνο μία φορά την εβδομάδα για πέντε περιστατικά. Το μηχάνημα για τη μέτρηση οστικής πυκνότητας δεν λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο. Βέβαια ο Διοικητής επιβεβαίωσε ότι έχει βάλει σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ την αγορά νέου μηχανήματος.

Γενικότερα όπως δήλωσαν όλοι οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη, το προσωπικό είναι εξουθενωμένο μιας και δεν υπάρχουν δυνατότητες να δοθούν ούτε οι κανονικές άδειες!

Η βουλεύτρια κ. Σκούφα, αλλά και η υπεύθυνη υγείας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Βίσμπα κατέθεσαν τις προτάσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και την άμεση στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας με προσλήψεις ιατρών από τους ήδη υπάρχοντες πίνακες, την παροχή κινήτρων σε ιατρούς, ώστε να επιλέγουν τα επαρχιακά νοσοκομεία, την άμεση επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών, την επιστροφή όλων των υγειονομικών που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας άμεσα με αυξημένα τεστ, την παράταση πέραν του Μαρτίου των συμβάσεων των υπαλλήλων που έχουν προσληφθεί με συγκεκριμένου χρόνου συμβάσεις, την προκήρυξη θέσεων επικουρικού προσωπικού με συμβάσεις τουλάχιστον ενός έτους και συγχρόνως την άμεση προκήρυξη μόνιμων οργανικών θέσεων.


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
 •