Τελευταία Νέα
Εθνικά

Κ. Πρωθυπουργέ, μήπως η κ. Κεραμέως “Ξέχασε” την σημαντικότερη μεταρρύθμιση;

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Του Δ. Δένη

Διαβάζοντας τα πιο σημαντικά σημεία του νέου νομοσχεδίου για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα, σε πολλά συμφώνησα, σε κάποια διαφώνησα. Όμως ένιωσα πως η κ. υπουργός και οι σύμβουλοί της, ξέχασαν κάτι πολύ σημαντικό. Την καθηγητική αυθαιρεσία! Η οποία με τόσο αυστηρά μέτρα και χρονοδιαγράμματα, καθίσταται άκρως επικίνδυνη και ανεξέλεγκτη.

Ιδού μερικές προτάσεις…

Α) Θα πρέπει να υπάρχει ασφαλιστική δικλείδα, ώστε, αν κόβονται πάνω από το 80% των μαθητών σε ένα μάθημα, αυτό να μην είναι πρόβλημα των φοιτητών, αλλά των διδασκόντων, που είτε δεν δίδαξαν σωστά το μάθημα αυτό (ανεπάρκεια), ή ότι έκαναν επίδειξη δύναμης. Και φυσικά να υπάρχει πρόβλεψη για την εκδίωξη – απόλυσή τους, αν το επαναλάβουν για 2η φορά.

Β) Επίσης οι συγγενείς τους Α και Β βαθμού, να μην μπορούν να μισθοδοτούνται σε οποιαδήποτε θέση από το ίδιο Πανεπιστημιακό ίδρυμα, ή από άλλο ΑΕΙ και ΤΕΙ της ίδιας πόλης.

Γ) Να μην επιτρέπεται μεταγραφή από το εξωτερικό σε συγγενείς Α και Β βαθμού όσων υπηρετούν (εργάζονται) στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση…


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Αφήστε ένα σχόλιο

Επόμενο