Τελευταία Νέα
Τοπικά

Η Κατερίνη είναι ίσως η μόνη πόλη που δεν έχει δρόμο με το όνομα του Εθνάρχη

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Σε ανάρτησή του πριν λίγες ώρες, ο πρώην Νομάρχης Πιερίας κ. Γιώργος Παπαστεργίου, εξέθεσε δημόσια κάποιους προβληματισμούς του. Δεν το κάνει συχνά άλλωστε. Απολαύστε!

” «Οι δρόμοι λένε τη Δική Μας ιστορία»

Η ιδέα για να γράψω τις παρακάτω σκέψεις γεννήθηκε με την ανακοίνωση πρόσφατα ονοματοδοσίας οδού που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Κατερίνης.
Ως κάτοικοι της πόλης κινούμαστε εμπειρικά, την μαθαίνουμε από τις καθημερινές μας συνήθειες. Ουδείς από εμάς κοιτά τις μπλε ταμπέλες με τα ονόματα των οδών.
Παρά ταύτα τα ονόματα των οδών και ακόμα περισσότερο το πότε απέκτησαν το όνομά τους, είναι ένα σύντομο μάθημα ιστορίας αλλά και σεβασμού σε αυτήν. Πίσω από την ονομασία μιας οδού ή μιας πλατείας, κρύβεται ένα πρόσωπο, μια πράξη, ένας συμβολισμός ή ότι όσοι ονοματίζουν κρίνουν ως σημαντικό και μέρος της ιστορίας μας.
Ποιητές, μυθικοί ήρωες, πολεμιστές, επέτειοι, πολιτικοί, οι δρόμοι κάθε πόλης μας διηγούνται την ιστορία της, την ιστορία του κράτους, του λαού και του έθνους.
Τα ονόματα των οδών ξεδιπλώνουν την ταυτότητα μας, την συλλογική μνήμη αλλά και το πως αυτή οικοδομείται.
Οι ονομασίες σε οδούς και πλατείες, δίδονται κατόπιν αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου με σκοπό να τιμήσουν, ή να θυμίζουν κάτι, στο κοινωνικό σύνολο ενός τόπου και στους επισκέπτες του και να αποτελεί παράδειγμα πολλές φορές προς μίμηση.
Σύμφωνα με τα παραπάνω και εάν συμφωνεί το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης ότι, οι δρόμοι λένε τη δική μας ιστορία, ελπίζω σύντομα να έχουμε επιτέλους ονοματοδοσία μίας οδού ως ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ . _”


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Επόμενο