Τελευταία Νέα
Διεθνή

“Έπεσαν” Facebook, Instagram και WhatsApp

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Προβλήματα σε ολόκληρο τον πλανήτη

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν εκατομμύρια χρήστες του Facebook και του Instagram, οι οποίοι δεν μπορούν να μπουν στους προσωπικούς λογαριασμούς τους. Σύμφωνα με ιστοσελίδες εξειδικευμένες για τις πλατφόρμες αυτές, πρόκειται για μαζική βλάβη.

Οι δυσκολίες που υπάρχουν στη σύνδεση εμφανίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα και εντοπίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ αφορούν τόσο τους υπολογιστές όσο και τη χρήση μέσω κινητού.

Οσοι επιχειρούν να συνδεθούν στα social media τους βλέπουν στις οθόνες τους το παρακάτω μήνυμα, που λέει πως δεν είναι εφικτή η πρόσβαση στη σελίδα.

Γι’αυτόν τον λόγο εξάλλου, μέσα σε λίγα λεπτά η εφαρμογή του Facebook είχε πάνω από 2.000 αναφορές, με τις τεχνικές δυσκολίες να επηρεάζουν και το Messenger.

Αντίστοιχες αναφορές υπάρχουν και για την εφαρμογή WhatsApp. Εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο αδυνατούν να αποκτήσουν πρόσβαση στον ιστότοπο.

Υπενθυμίζεται πως το WhatsApp ανήκει στο Facebook και χρησιμοποιεί κοινές υποδομές. Προφανώς, αυτός είναι και ο λόγος που επηρεάζεται και αυτήν η εφαρμογή.

Η απάντηση του Facebook

Η απάντηση του Facebook ήρθε μέσα από το Twitter όπου ανέφερε πως η εταιρεία εργάζεται πυρετωδώς για τη διόρθωση της βλάβης.

“Καταλαβαίνουμε ότι μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην σύνδεση με την εφαρμογή και τα προϊόντα μας. Δουλεύουμε για να επιστρέψει η κανονικότητα όσο πιο γρήγορα γίνεται και απολογούμαστε για την οποιαδήποτε δυσκολία” ανέφερε ο τεχνολογικός κολοσσός, την ώρα που η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου.

Η εταιρία πάντως δεν αντέδρασε αμέσως σε αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου να σχολιάσει το θέμα της βλάβης.

Η πλατφόρμα των σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων μηνιαίων χρηστών διανύει μια από τις χειρότερες κρίσεις για τη φήμη της τις τελευταίες δυο εβδομάδες, εξαιτίας των αποκαλύψεων μιας μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Πρώην μηχανικός υπεύθυνη προϊόντος στο Facebook, η Φράνσις Χόγκεν διέρρευσε πολλά εσωτερικά έγγραφα, συγκεκριμένα στη Wall Street Journal, και κατηγόρησε τον όμιλο ότι “(επιλέγει) το όφελος παρά την ασφάλεια”, των χρηστών του, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή από το αμερικανικό δίκτυο CBS.

Στη Γουόλ Στριτ, η τιμή της μετοχής του Facebook, που κατέγραψε ήδη πτώση στην αρχή της συνεδρίασης, επιτάχυνε τις απώλειές της και σημείωσε πτώση κατά σχεδόν 6%.

Πηγή: thetoc.gr


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Επόμενο