Τελευταία Νέα
Τοπικά

Δημοτικές εκλογές 2023: Οι χειρότεροι πόλεμοι είναι οι εμφύλιοι (ονόματα αλλά όχι διευθύνσεις)!

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Του Δημήτρη Δένη

Με τις σημερινές μεταγραφές (Ντόντης και Βαϊνάς από Χιονίδη προς…Κουκοδήμο), αλλά και με αυτές που έρχονται (!), ο νυν δήμαρχος δείχνει απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού. Και είναι, εκτός και αν γίνει κοσμογονία (λέγε με Αποστόλη ή Σοφία)! Μια ακόμη απόδειξη της προς ώρας κυριαρχίας του, είναι και το γλοιώδες “προσκύνημα” που δέχτηκε τις τελευταίες ημέρες από μικρομεσαία sites και blogs του Νομού, που μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, τον ειρωνεύονταν και τον χλεύαζαν σε καθημερινή βάση (ο “άκυρος” κτλ).

Και τι γίνεται στο εσωτερικό της σημερινής δημαρχιακής ομάδας, μετά τις μεταγραφές; Είναι χαρούμενοι, ή άρχισαν να ανησυχούν για το μέλλον τους; Με δεδομένη την μείωση των εδρών στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο, τα γάλατα έσφιξαν και κάτι μικρά και συμπαθητικά φιδάκια, άρχισαν να τους ζώνουν από παντού. Για να δούμε τώρα, ποιοι από τους παλιούς Κουκοδημοντανταμικούς κινδυνεύουν.

Δήμος Κατερίνης. Ο Μορφακίδης ήταν να ανέβει (καλύτερα κατέβει) στο…βουνό, αλλά τώρα με την μεταγραφή Βαϊνά, θα παραμείνει Κατερίνη κόντρα στα άλλα τα θηρία; Μπουσνάκης, Κυριακίδης, Συμεωνίδης, Κατανάς, Νταντάμης (Γ & Ι), Τσιαλός κτλ είναι ευτυχείς; Με λιγότερες έδρες στο συμβούλιο και με πιθανές επίσημες μεταγραφές (πλην των Ντόντη, Τσιουκάνη και Βαϊνά) τους Μακρίδη (μην τον υποτιμάτε), Πιπίτσα (ξέρει να τρυπώνει), Θόδωρο Παυλίδη (γιατί; αμφιβάλλετε;), Μπιτόπουλο (βουνό!), Δρούγκα (ποτέ μην λες ποτέ!), ή την νύφη Λεμονόπουλου (με σίγουρη εκλογική πελατεία), αλλά και νέα πρόσωπα πολύ δημοφιλή στην πόλη, τα πράγματα είναι ΔΎΣΚΟΛΑ!

Δήμος Κορινού. Πόσο εύκολα θα εκλεγεί ξανά ο Γραμματικόπουλος, αν έχει…δίπλα του (ουσιαστικά απέναντί του) τον Χρυσόστομο, τον Σιδέρη, ή κάποια άλλη μεταγραφή; Ο Χρυσόστομος θα δυσκολευτεί μόνο στην επιλογή παρτενέρ. Θα δώσει στον Συμεωνίδη (ξάδερφο) τον εξωτερικό σταυρό, ή στους κολλητούς (Παυλίδη και Μακρίδη); Χμ… Και ποιον έχει έτοιμο στον Κορινό ο Κυριακίδης; Μύλος!

Ελαφίνα. Ο Μπαρμπαγεωργόπουλος αισθάνεται άνετα μετά την μεταγραφή Ντόντη; Και μάλλον έρχεται και ένα νέο πρόσωπο έκπληξη.

Παραλία. Όλα θα εξαρτηθούν από την όποια απόφαση του Κήπου και από το πόσο καλά θα τα πάνε οι πρόεδροι των κοινοτήτων, ώστε να αναβαθμιστούν σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Υπάρχει και ένα όνομα έκπληξη, που δεν είναι όμως του παρόντος να αποκαλυφθεί. Έτσι κι αλλιώς δεν θα κριθεί το εκλογικό αποτέλεσμα στον Δήμο αυτό…

Πέτρα. Αίνιγμα οι προθέσεις του Μάκη του Παπαδημητρίου. Του κάθισε κουφέτο το ότι προηγούνται οι εθνικές εκλογές και θα μπορεί να παίξει άνετα μπάλα μετά. Και τότε Σάκης κτλ, θα τα δούνε όλα. Κι εδώ υπάρχει πρόσωπο έκπληξη…

Πιερίων. Αρχηγού παρόντος (Βαϊνά) πάσα αρχή παυσάτω… Αφού κέρδισε τότε τον Μπιτόπουλο των 1600+ σταυρών, ο άνθρωπος αυτός πρέπει να χριστεί ιππότης του βουνού από τον Δήμαρχο.

Ποιους δεν θα πάρει ο Κουκοδήμος (εκτός κι αν κάνουν δημόσια δήλωση μετανοίας), του τύπου: “Ήμαρτον και ημάρτησα και τον κόσμο εξαπάτησα”!

Α. Θανάση Λιακόπουλο. Πιο νέος ηλικιακά από τον Δήμαρχο, άνετος οικονομικά και υπέρμετρα φιλόδοξος. Και να παρακαλάει, δεν θα τον πάρει στην παρέα. Που αν τον πάρει, τότε θα γίνει εμφύλιος στην σημερινή “ομάδα” του Δημάρχου. Και πιθανή ρήξη.

Β. Παπαζιώγα. Για τους γνωστούς λόγους.

Γ. Θωμά Αναστασιάδη. Ο Θωμάς έχει και κύκλο και καλό όνομα και οικονομική επιφάνεια και δεν θα ρισκάρει το όνομά του ως αναλώσιμο προϊόν, εν μέσω εμφυλίου. Είναι μια χρυσή εφεδρεία, για κάποια χρόνια μετά. Αρκετά έφθειρε την ψυχή του με το να προσπαθεί να κρατήσει ενωμένο, έναν συνδυασμό σε αποσύνθεση. Θυμηθείτε το αυτό…


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Επόμενο