Τελευταία Νέα
Τοπικά

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ του

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Δημητρίου Δένη του Γεωργίου και της Τριανταφυλλιάς, κατοίκου Κατερίνης

“Με την δημόσια και πολλαπλή δημοσίευση της διεύθυνσης της κατοικίας μου (προσωπικά δεδομένα) απείλησαν ευθέως και ΚΑΚΌΒΟΥΛΑ την ασφάλεια της οικογένειάς μου”

 Στις 14-8-2023 μου επιδόθηκε νομίμως δια δικαστικού επιμελητή εξώδικη όχληση, δήλωση και διαμαρτυρία του κ. Δημάρχου Κατερίνης, Κωνσταντίνου Κουκοδήμου, με βάση την οποία ο εξωδίκως διαμαρτυρόμενος, εξέφραζε την άποψη ότι οι 2 σχετικές με το ‘‘πόθεν έσχες’’ του δημοσιεύσεις μου στην ιστοσελίδα ‘‘olympospieria.com’’ και στους προσωπικούς μου λογαριασμούς στο ‘‘Facebook’’, περιείχαν ψευδείς και μάλιστα… συκοφαντικούς σε βάρος του ισχυρισμούς!

Δια της εξωδίκου μάλιστα κλήθηκα να τοποθετηθώ και να ‘‘ζητήσω συγνώμη’’ δημοσίως από τον κ. Δήμαρχο, δημοσιεύοντας παράλληλα την απάντησή μου στην ιστοσελίδα που δημοσιολογώ και στους λογαριασμούς που μου ζητήθηκαν, στο πιο πάνω μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook).

Όπως όμως ξεκάθαρα και πέραν από κάθε αμφιβολία προκύπτει από τις αναρτήσεις μου, όποια στοιχεία και δεδομένα αφορούν τον κ. Δήμαρχο και δημοσιοποιούνται σε αυτές τις δημοσιεύσεις, παραπέμπουν σε συγκεκριμένες ηλεκτρονικές πηγές παγκοίνως εγνωσμένου και αναμφισβήτητου κύρους!

Ειδικότερα, στην πρώτη δημοσίευση μου παραπέμπω τους αναγνώστες στην επίσημη ιστοσελίδα της τοπικής αυτοδιοίκησης (aftodioikisi.gr) και στον παρατιθέμενο σύνδεσμο της ιστοσελίδας αυτής, όπου ο κάθε αναγνώστης μπορεί να δει, να κρίνει και να συγκρίνει τα περιουσιακά δηλωθέντα στοιχεία στο ‘‘πόθεν έσχες’’ του, δηλαδή τα εμπράγματα δικαιώματα επί των δηλωθέντων ακινήτων του Δημάρχου και των μελών της οικογένειας του. Και φυσικά, δεν οφείλαμε, είτε εγώ, ούτε οι αναγνώστες του olympospieria.com, να γνωρίζουμε την φύση της προέλευσης των ακινήτων!

Στην δε δεύτερη ανάρτηση μου, τα δύο στιγμιότυπα οθόνης (screenshots, δες πιο κάτω), προέρχονται από την έγκυρη ιστοσελίδα (pothenesxes.vouliwatch.gr). Όσον αφορά τον νυν Δήμαρχο Κατερίνης, στο εικονίδιο της οικίας με τον κάτωθι αυτού γραμμένο προσδιορισμό ‘‘ακίνητα’’, εμφανίζεται ο αριθμός 13 για το έτος 2012, ενώ στο αντίστοιχο εικονίδιο για το έτος 2020 φαίνεται καθαρά ο αριθμός 43. Και φυσικά ο κ. Δήμαρχος, ουδέποτε κατηγόρησε το εν λόγω ιστολόγιο για… παραποίηση διαθήκης, ή με άλλους τέτοιους φαιδρούς και άκρως συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς!

Κατά συνέπεια, αναφορικά με τα γεγονότα, είναι δεδομένο ότι προκύπτει εξόφθαλμα ότι δεν ψεύδομαι σε απολύτως τίποτε και δεν συκοφαντώ κανέναν και δημόσια δηλώνω με την παρούσα δήλωση, ότι αρνούμαι και αποκρούω τον παντελώς αβάσιμο σε επίπεδο πραγματικότητας και από άποψη νομικής ουσίας ισχυρισμό του κ. Δημάρχου. Άλλωστε, δεν είχα ποτέ πρόθεση να τον συκοφαντήσω, δηλαδή εν γνώσει μου να παρουσιάσω για αυτόν σε τρίτους ψευδή γεγονότα, ή στοιχεία ως αληθή, αλλά και ούτε θα προέβαινα σε οποιαδήποτε τέτοιου είδους κίνηση, η οποία πέρα από το ότι θα με εξέθετε προσωπικά, θα με καθιστούσε έναντι του και υπόλογο σε οποιασδήποτε φύσεως ευθύνες.

Άρα, δεν έχω ούτε στο παραμικρό, κανέναν λόγο να ‘‘απολογηθώ’’ για τον σχολιασμό μου στη δεύτερη ανάρτησή μου (αυτή των ‘‘6 φωτοσχολιασμών’’). Τα σχόλια σε οποιαδήποτε δημοκρατική κοινωνία δεν απαγορεύονται, αντιθέτως επιβάλλονται, ειδικά όταν αφορούν πολιτικούς ή δημόσια πρόσωπα, ανεξαρτήτως της λεκτικής εκφοράς ή της αισθητικής τους και των υποκειμενικών εντυπώσεων που αυτή η εκφορά ή αισθητική προκαλεί στο αναγνωστικό κοινό.

Ο κάθε πολίτης καλείται ανά περίπτωση, όπως και στην προκείμενη περίσταση, να αξιολογήσει και ανάλογα με τη δική του οπτική να δεχθεί ή να απορρίψει την ουσία, το περιεχόμενο και το καταληκτικό αποτέλεσμα του σχολιασμού. Σημασία έχει να μην παραπλανάται δολίως από τον κάθε γράφοντα σχολιαστή, πράγμα όμως που στις δικές μου δύο δημοσιεύσεις δεν συμβαίνει επ’ ουδενί, καθώς με τις παραπομπές μου, ο κάθε αναγνώστης έχει στη διάθεσή του όλα εκείνα τα απαραίτητα δεδομένα, ώστε να προβεί στην υποκειμενική αξιολογική του κρίση επί του σχολιασμού μου.

Κατόπιν των ανωτέρω, προσωπικά δεν αντιλήφθηκα και τον λόγο που θα έπρεπε να ζητήσω δημόσια ‘‘συγνώμη’’ από τον κ. Δήμαρχο. Επειδή ωστόσο, είμαι καλοπροαίρετος, αυτοπροσδιοριζόμενος ερασιτέχνης (εραστής της τέχνης!) δημοσιολόγος, δηλαδή blogger σε άπταιστα… Ελληνικά και όχι “επαγγελματίας’’, ήμουν πρόθυμος, στο ενδεχόμενο που μου επεξηγούνταν το σημείο και η λογική σύμφωνα με την οποία έπρεπε να ζητήσω ‘‘συγνώμη’’ από τον θιχθέντα κ. Δήμαρχο και μάλιστα ανοιχτά και απεριφράστα σε επίπεδο δημόσιας σφαίρας, να προβώ σε νέα διευκρινιστική δημοσίευση.

Αντ’ αυτού, αφού παρήλθε η αργία του Δεκαπενταύγουστου, στις 16-8-2023 (μόλις 1,5 εικοσιτετράωρο μετά την επίδοση σε μένα της εξώδικης όχλησης!), μέσω μιας ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗΣ και ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗΣ για το πρόσωπό μου ανάρτησης στο ‘‘Facebook’’ της συζύγου του κ. Δημάρχου και του ΙΔΊΟΥ (την οποία συνυπέγραψαν και κοινοποίησαν από κοινού!), πληροφορήθηκα ότι ο κ. Δήμαρχος κατέθεσε έγκληση εις βάρος μου, ζητώντας την ‘‘ποινική τιμωρία’’ μου!

Μάλιστα, στην παραπάνω ανάρτηση έγινε ΠΑΡΆΝΟΜΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΊΑ και ΧΡΗΣΗ των ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ μου ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ από τον κ. Δήμαρχο και τη σύζυγό του! Ταυτόχρονα, παράνομοι αναμεταδότες της ανάρτησης αυτής, υπήρξαν και όσοι ‘‘πραιτωριανοί’’ του κοινοποίησαν ευρέως την ΑΝΆΡΤΗΣΗ αυτή!

Ειδικότερα, η κατά κόρον δημοσίευση της διεύθυνσης της κατοικίας μου, εξέθεσε και εξακολουθεί μέχρι και τούδε, να εκθέτει την ασφάλεια της οικογένειάς μου ΣΕ ΚΊΝΔΥΝΟ, πέραν της παράνομου & ομαδικής (αγελαίας και γεμάτης κακότητα θα έλεγα καλύτερα) πράξης τους…

Ο δρόμος της Δικαιοσύνης είναι πλέον και για μένα ΜΟΝΌΔΡΟΜΟΣ και εκεί θα λογοδοτήσουν ΌΛΟΙ όσοι αναιτιολόγητα, ανάλγητα και σε ένα ‘‘βεβαρημένο’’ προεκλογικό περιβάλλον που αυτοί διαμορφώνουν, με λοιδόρησαν, έθιξαν βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου και απείλησαν ευθέως και ΚΑΚΌΒΟΥΛΑ την ασφάλεια της οικογένειάς μου!

Ας αναλογιστεί όμως πρώτα ο κ. Δήμαρχος αν αυτή είναι η εκ μέρους του πρέπουσα πολιτική συμπεριφορά και κυρίως ποιος είναι ή θα είναι ο πολιτικός της αντίκτυπος. Γιατί να είναι σίγουρος, πως αντίκτυπος θα υπάρξει! Όπως υπήρξε (και μάλιστα μεγάλος!) αντίκτυπος και με τις μηνύσεις που κατέθεσε κατά δύο ακόμη διαχειριστών ιστοσελίδων της Πιερίας, κατά την διάρκεια της θητείας του!

Από τη μεριά μου και μέχρι νεωτέρας, δηλώνω ότι θα συνεχίσω (μη φοβούμενος και μη υποκύπτων σε τυχόν εις βάρος μου ανήθικες επιθέσεις), να δημοσιολογώ ΕΛΕΎΘΕΡΑ με γνώμονα το ΣΥΜΦΈΡΟΝ του ΤΌΠΟΥ (και όχι των ΛΙΓΩΝ) και με μοναδικό και πολύτιμο για το συμφέρον των πολλών (και μη προνομιούχων συμπολιτών μου) ‘‘όπλο’’ την αλήθεια και μόνο ΑΥΤΉΝ! Αλλά πάνω από ΟΛΑ, σεβόμενος την δική μου ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ!

Κατερίνη, 18/8/2023

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΝΗΣ

 


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Επόμενο