Τελευταία Νέα
Εθνικά

Covid-19: Τα χοντρά λάθη της ΝΔ και η επικοινωνιακή ανεπάρκεια του Σύριζα

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Του Δ. Δένη

Αφού τα κατάφεραν την Άνοιξη, στη ΝΔ πίστεψαν πως είχαν νικήσει οριστικά τον μεγάλο εχθρό. Ή έστω είχαν βρει το κουμπί του! Δεν τους είχαν προειδοποιήσει οι επιστήμονες για το 2ο κύμα, που σε συνδυασμό με τους 5-6 κρύους χειμερινούς μήνες, θα μπορούσε να αποδειχθεί φονικό;

Τους προειδοποίησαν φυσικά και αυτοί άρχισαν τα γνωστά, τα παλιά, τα δικά τους. Έτσι επιστήμονες, “δικά μας παιδιά”, με κάτω του μέσου όρου εμπειρία, πίεσαν και μπήκαν και αυτοί στην υγειονομική και στην επικοινωνιακή ομάδα και κατάφεραν να τους παίζουν κι αυτούς καθημερινά τα ΜΜΕ. Χαρά σε μας! Ναι, αλλά όλοι αυτοί μαζί, δεν έφταναν σαν αξίες, ούτε στο μικρό δαχτυλάκι του Τσιόδρα. Ακόμα και του Χαρδαλιά!

Ήρθε και η χαλάρωση του καλοκαιριού (σαν να ηρέμησε ο ιός!), ήρθαν και οι πιέσεις από τους παράγοντες του τουρισμού, άνοιξαν τα σύνορα για τουρίστες και εργάτες γης ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ και χωρίς να μας διασφαλίζει κανείς, ότι αυτοί που θα μπαίνανε στην Ελλάδα, θα έχαιραν άκρας υγείας. Άφησαν να διεξαχθούν και εκατοντάδες εκδηλώσεις, διαδηλώσεις, λιτανείες και συναυλίες, άφησαν χωρίς έλεγχο τις τράπεζες και ανεξέλεγκτες τις συγκοινωνίες και δεν ήθελε και πολύ να γίνει το κακό.

Εκεί που επιμένουν όμως να τους κατηγορούν, ενώ δεν θα έπρεπε, είναι για τις κλίνες ΜΕΘ (που τις διπλασίασαν) στα νοσοκομεία και για το μη επαρκές ως νούμερο, προσωπικό, που προσέλαβαν, έστω και με καθυστέρηση. Σε κανονικούς καιρούς, οι ΜΕΘ που υπάρχουν τώρα, είναι υπεραρκετές.

Και τώρα πάμε στον Σύριζα, που δεν ξέρει (ή δεν θέλει, ή δεν μπορεί) από που να τους χτυπήσει, για να αποκομίσει κάποια οφέλη. Που “πατάει” η αντιπολίτευση;

-Στους πολλούς θανάτους που φέρνουν ψηφαλάκια.

-Στο αφήγημα των δεξιών ψεκασμένων για γριππούλα, τσιπάκια, καταπάτηση ελευθεριών, κτλ, που επιτρέπει στην καραδοκούσα αριστερά να εισπράξει μεγάλο μέρος της δυσαρέσκειας αυτής της κατηγορίας των πολιτών (χαμηλού μορφωτικού επιπέδου).

-Στο ότι τάχα δεν υπάρχει προσωπικό στη δημόσια υγεία, που αν μάζευαν από πιθανές ή απίθανες υπηρεσίες τους ιατρούς και τους νοσηλευτές που κρύβονται ή λουφάρουν, δεν θα υπήρχε μέρος να τους χωρέσουμε όλους αυτούς στα νοσοκομεία μας.

-“Πέσε μήλο να σε φάω”, είναι η πολιτική του Σύριζα στα σκληρά μέτρα, τα οποία ουδέποτε τα κατηγόρησε, αλλά ούτε και τα στήριξε (βλέπε Πολυτεχνείο και διαδήλωση Φύσσα). Αντί να βγει μπροστά και να πιέσει “κάντε 15 μέρες σκληρή καραντίνα (όποιον κυκλοφορεί έξω σκίστε τον), βάζουμε κι εμείς πλάτη, αλλά αν αποτύχετε στην ανάσχεση της πανδημίας, παραιτηθείτε”, κάνει μικροπολιτική που εκνευρίζει.

-Το ότι ζητάνε από τη ΝΔ να αυξήσει τις ΜΕΘ και να διορίσει κόσμο, ενώ πριν από 2 μόλις χρόνια, δεν παρέδωσε σε αυτήν ούτε τις μισές, δεν είναι έξυπνη επικοινωνιακά ως σύγκριση, τακτική. Αλλά την συνεχίζουν!

-Το τελευταίο επιχείρημα, είναι ότι ο…Πολάκης ζήτησε επιστράτευση των ιδιωτικών κλινικών την Άνοιξη. Ε και; Χρειάζονταν τότε; Και γιατί να μην το επισημάνω κι αυτό, πως οποιαδήποτε αναφορά, συμπεριφορά, ακόμα και…φωτογραφία του εν λόγω κυρίου, μόνο ζημιά κάνει στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις βιτρίνες οι κρεοπώλες βάζουν το καλό το κρέας, όχι το αρπαγμένο!


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Επόμενο