Τελευταία Νέα
Τοπικά

Αυτός θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος Κατερίνης!

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Του Δημήτρη Δένη

Ο επόμενος Δήμαρχος της Κατερίνης θα είναι γένους αρσενικού! Και μην μου αρχίσετε τώρα τα περί πατριαρχικής και ανδροκρατούμενης κοινωνίας, γιατί θα μαλώσουμε. Ξεκινάμε με αυτό και πάμε την ανάλυση σε βάθος (λέμε τώρα).

Α. Κουκοδήμος. Εν ενεργεία δήμαρχος, με όλον τον Δημοτικό μηχανισμό στα χέρια του, μεταγραφές από Χιονίδη και Λιακόπουλο σε όλα τα επίπεδα, με Νταντάμη δίπλα του και ένα παλιό πολιτικό γραφείο με εμπειρία. Παίζει άνετα για Β γύρο. Β γύρο; Ναι, όπως πάνε τα πράγματα το 43% μοιάζει δύσκολο…

Β. Ντούμος. Μάλλον ανακοινώνει σήμερα Πέμπτη! Όλα θα εξαρτηθούν από το ποιους και πόσους έχει “γοητεύσει” μέχρι σήμερα με την κάθοδό του, αλλά και με το ποσό που είναι διατεθειμένος να ξοδέψει. Σκληρός παίκτης, που έχει μάθει να παλεύει στα δύσκολα. Εφικτός και γι αυτόν ο Β γύρος.

Γ. Πόδας. Καλό όνομα στις επιχειρήσεις και καλό παιδί. Κι ένα πολιτικό γραφείο που…ΘΑ τον στηρίξει, αφού κάνει πρώτα εθνικές εκλογές! Αυτή την αίσθηση δίνει η ομάδα του. Μπορεί τον Β γύρο; Ναι! Αν φυσικά καταφέρει και απογαλακτιστεί και φύγει από την σκιά του πολιτικού γραφείου του Φώντα, ο οποίος με αυτά που ΔΕΝ έκανε (και που είναι πιθανόν να μην εκλεγεί ξανά βουλευτής), ίσως και να είναι τροχοπέδη στις δικές του φιλοδοξίες. Μπορεί όμως και η κάθοδος του Ντούμου να τον λύτρωσε από έναν χώρο (πολιτική), που δεν τον παίζει στα δάχτυλα όπως το επιχειρείν.

Δ. Τσακιρίδης – ΠΑΣΟΚ. Είδε ο πανέξυπνος Νικόλας ότι με το “θηρίο” στο ψηφοδέλτιο δεν έχει καμμια ελπίδα εκλογής ως βουλευτής και είπε να παίξει το χαρτί του πάντα ισχυρού ΠΑΣΟΚ στην Κατερίνη, αλλά και να εκμεταλλευτεί ίσως και τον “αρχαίο” μύθο του πόντιου υποψηφίου Δημάρχου. Έτσι αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα την υποψηφιότητά του. Έχει ελπίδες; Αν οι 2 ή 3 κεντροδεξιοί συνδυασμοί σκοτωθούν μεταξύ τους και βρεθεί από καραμπόλα στον Β γύρο, τότε όλα είναι πιθανά! Και ίσως τον ψηφίσουν και κάποιοι Συριζαίοι που έχουν αλλεργία σε οτιδήποτε δεξιό!

Ε. ΚΚΕ. Εδώ δεν μιλάμε για πρόσωπα. Οποίος και να βγει μπροστά ως επικεφαλής του συνδυασμού, το αποτέλεσμα είναι ένα. Κερδίζουν τις εντυπώσεις με την συνέπεια τους στο να αρνούνται τη συνεργασία με τον οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο! Εννοείται πως ο Β γύρος είναι άπιαστο όνειρο.

Στ. Σύριζα. Εδώ ακόμα και η δημιουργία συνδυασμού φαντάζει από δύσκολη έως αδύνατη και αν συμβεί, θα είναι από μόνη της μεγάλη επιτυχία για το κόμμα. Η πολυ(δια)φωνία, αλλά και η τρίτη θέση που πιθανότατα θα πάρει στην Πιερία στις εθνικές εκλογές, δεν του επιτρέπει να κάνει πολλά όνειρα…

Ζ. Άλλος! Ο…Άλλος αν εμφανιστεί, θα είναι ισχυρός παράγων επιπέδου Ντούμου, που θα μπερδέψει κι άλλο το γρίφο αντί να τον λύσει. Προς το παρόν δειχνει να τηρεί στάση αναμονής και αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε ανάμειξη…


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Επόμενο