Τελευταία Νέα
Τοπικά

Αποκάλυψη: Πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές, ποια κόμματα θα βγάλουν βουλευτή και τα πιθανότερα ονόματα

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Του Δημήτρη Δένη

Να τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβρη του 22. Με αυτό τελειώσαμε; ΝΑΙ! Πάμε παρακάτω…

Η Πιερία βγάζει 4 βουλευτές. 2 θα βγάλει η ΝΔ, παρά τις μεγάλες απώλειες που και η ίδια περιμένει, 1 ο Σύριζα και 1 το ΠΑΣΟΚ. Βελόπουλοι κτλ κάντε όρεξη, στην Πιερία έδρα δεν παίζει…

Και προχωράμε με τα ονόματα κάπως πιο…αναλυτικά!

ΝΔ και Φώντας: Θα ζοριστεί, και στο τέλος θα δώσει μεγάλη μάχη για την μία έδρα με τον…(θα γράψω πιο κάτω). Καλό παιδί και οικογενειάρχης, έχει πιστούς φίλους, αλλά και φανατικούς εχθρούς. Θα ζοριστεί πολύ αυτή τη φορά…

Άννα Μάνη: Αν δεν έχει άλλη γυναίκα στο ψηφοδέλτιο, θα βγει για πλάκα. Οι περισσότερες κυρίες, μαζί με τον σταυρό του εκλεκτού της οικογένειάς τους, κοτσάρουν κι έναν δικό τους, γυναικείο σταυρό. Αν τώρα της βάλουν σφήνα καμμία Σοφία Μαυρίδου (όχι πιθανό σενάριο), θα έχει πρόβλημα. Μεγάλο, γιατί με την Σοφία μπορεί να κάνουμε χιούμορ με το επικοινωνιακό της στυλ, αλλά στις εκλογές δεν είναι να παίζεις μαζί της. Με οποιαδήποτε άλλη συνυποψήφια, είπαμε, εκλέγεται για πλάκα. Ξέρει κι ο Μάκης από εκλογές…

Χιονίδης: Εγώ τον είδα απελπισμένο στην Εκάβη τις προάλλες. Εσείς; Ναι μεν έκανε χλιαρή αντιπολίτευση στον Δήμο, αλλά ήταν τόσο – όσο, ώστε να μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση αν ο Κουκοδήμος φιλοτιμηθεί (λέμε τώρα!) να τον βάλει σε δισταυρία με τον…(ναι αυτόν!) Για Δήμαρχος αν κατέβει ξανά, θα φάει πολύ πολιτικό ξύλο. Και γιατί του έφυγαν ήδη αρκετοί σύμβουλοι (και αυτοί που φαίνονται και αυτοί που είναι έτοιμοι να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια) και γιατί ήρθε η σειρά άλλων, νεότερων, αλλά και γιατί αυτή τη φορά δεν θα έχει το όπλο των δίμηνων κτλ συμβάσεων… Χλωμό το κόβω μετά τον Οκτώβρη να μην βγει σε κανονική (και λόγω ηλικίας) σύνταξη! Πρόταση δική μου; Κατέβασε την Τζούλη βρε Σάββα, αυτή θα πάρει περισσότερους σταυρούς από σένα, λόγω της γυναικείας ψήφου.

Κουλκουδίνας: Δουλεύει αθόρυβα και ακούραστα 2 χρόνια τώρα. Το Δημαρχείο Κατερίνης του δείχνει συμπάθεια λόγω πίστης, αφοσίωσης και… κουμπαριάς, αυτή τη φορά έχει χρόνο και θα είναι πολύ επικίνδυνος αντίπαλος για την 2η έδρα. Θα δοθεί σκληρή μάχη με τον Φώντα.

Μπέης: Αν μπει στο ψηφοδέλτιο, δεν ισχύει τίποτε από όσα έγραψα παραπάνω, γιατί θα πάρει μεγάλο μερίδιο στον νότιο Νομό, άρα θα ανακατέψει πολύ την τράπουλα!

Σύριζα, και Μπέττυ: Το πρώτο μέχρι στιγμής φαβορί, και γιατί έχει δυνατό πολιτικό γραφείο λέγε με Νίκο κτλ), αλλά και γιατί δεν κάθεται ποτέ ήσυχη στα αυγά της και δεν είναι ακόμα οριστικά γνωστό, το ποιοι θα κατέβουν δίπλα της.

Γκούνας: Ο Σάκης, αν κατέβει τελικά στο ψηφοδέλτιο, παρά τον λίγο χρόνο που φαινομενικά έχει στην διάθεσή του, είναι πολύ μα πάρα πολύ δυνατός. Κι αυτός όπως ο Κουλκουδίνας, έχει οργανωθεί και κινείται δραστήρια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Νομού. Οικονομική άνεση υπάρχει, καταγωγή (τοπική) υπάρχει, καλό όνομα έχει. Θα ζοριστεί πολύ η Μπέττυ. Οι υπόλοιποι και να κατέβουν, απλά θα ξοδέψουν τσάμπα χρόνο και χρήμα. Ή θα προσδοκούν σε κάποια άλλη κυβερνητική (χμ) θέση.

ΠΑΣΟΚ: Εδώ τα πράγματα είναι ακόμη θολά. Αλλά βουλευτή θα βγάλουν έτσι κι αλλιώς στην Πιερία! Η Μίχου πολύ δυνατή, ο γιατρός ο Στεφόπουλος το ίδιο, ο Φάνης ο Τερζόπουλος θα ήταν μια πιθανή επιλογή του σώματος, ο Δαμιανός ή ο Νταντάμης (πατήρ ή υιός;) μπορούν να παίξουν δυνατά. Ακόμα δεν έχω καθαρή εικόνα, πλην της…σίγουρης έδρας!

Ότι και αν συμβεί πάντως, ένα είναι το σίγουρο. Δεν πρόκειται με τίποτε να βαρεθούν, όσοι από εμάς καταφέρουν να γλιτώσουν από τον covid!


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Επόμενο