Τελευταία Νέα
Εθνικά

Από αύριο θα έχουμε ειδικούς και για την…κεταμίνη!

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Του Δ. Δένη, Κτηνίατρου

Κεταμίνη. Η λέξη της ημέρας. Είναι η κύρια αναισθητική ουσία που χρησιμοποιούν οι κτηνίατροι μετά την προνάρκωση (με ξυλαζίνη ή πιο σύγχρονα σκευάσματα). Είναι μια δραστική ουσία, που εκτός από καλή καταστολή των αισθήσεων και του πόνου, είναι και εξαιρετικά ασφαλής στην συνιστώμενη δοσολογία. Ξέρω ότι από αύριο το Facebook θα γεμίσει με “ειδικούς της κεταμίνης”, πρώην λοιμοξιολόγους και πολεμικούς αναλυτές…

Ας δούμε τώρα με απλά λόγια πως χορηγείται αυτή η κεταμίνη, αν και ξέρω ότι πάλι αύριο, ο Μπάμπης ο σουγιάς θα ξέρει περισσότερα από μένα για την δράση της και θα την αναλύει και ως…εισπνεόμενη! Η κεταμίνη χορηγείται συνήθως ενδομυϊκά στα ζώα. Από το ένα είδος ζώου στο άλλο (πχ σκύλο με γάτα), έχει εντελώς διαφορετική δοσολογία. Τώρα το πως βρέθηκε στα χέρια της απίστευτης αυτής… μάνας ένα τέτοιο κτηνιατρικό φάρμακο (γιατί ως ανθρώπινο σκεύασμα, αν υπάρχει, δύσκολο να κατάφερνε να το βάλει στο χέρι), εγείρει κάποια ερωτήματα, σχετικά με την ασφάλεια της διακίνησης των κτηνιατρικών φαρμάκων στο Ελλαδιστάν.

Στην Ελλάδα το λοιπόν, το κάθε κτηνιατρικό φαρμακείο, ακόμη και σε καταστήματα μη κτηνιάτρων (πχ αποφοίτων ΤΕΙ ζωικής παραγωγής), μπορείς να την βρεις άνετα. Και ενώ ο νόμος δηλώνει ρητά ότι φάρμακα κόκκινης γραμμής (ας τα πούμε ναρκωτικά) δεν διακινούνται χωρίς συνταγή κτηνιάτρου, εν τούτοις επιτρέπεται ελεύθερα η πώληση τους από τις εταιρίες σε κτηνιατρικά φαρμακεία, ακόμα σε αυτά των μη εχόντων αυτό το δικαίωμα τεχνολόγων.

Γιατί γίνεται αυτό; Για το κέρδος των εταιριών μήπως; Που μπροστά στο χρήμα, δίνουν στα χέρια του κάθε εγκληματία δολοφόνου ή εμπόρου ναρκωτικών, ένα σχετικά φθηνό “ναρκωτικό”, ή “φονικό όπλο” (σε υψηλή δόση). Ως πότε αυτό το ΆΧΡΗΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, θα είναι όμηρος των κάθε λογής νόμιμων ή άνομων συμφερόντων; Κυρίες και κύριοι βουλευτές, σοβαρευτείτε και κλείστε αυτήν την κερκόπορτα!


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Επόμενο