Τελευταία Νέα
Τοπικά

Απέραντο φρενοκομείο! (ευρύτερη πολιτική ανάλυση για τα βουλευτικά)

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

By olympospieria.com team

1. Η Τουρκία σήμερα μας… ευχήθηκε για την 25η Μαρτίου, δηλαδή για την απελευθέρωσή μας από… αυτούς, ή δεν κατάλαβα καλά;!

2. Η Νομαρχιακή του Σύριζα ΠΣ Πιερίας (και του ΚΚΕ και του ΚΚΕ!), κατάλαβε ότι είχαμε εθνική εορτή, ή την θεωρεί τίποτε δευτεροκλασσάτη ιμπεριαλιστική γιορτή και δεν έβγαλε άχνα; Γιατί ούτε είδα, ούτε διάβασα πουθενά κάτι (πλην των προσωπικών μηνυμάτων υποψηφίων βουλευτών)!

3. Τα τσιράκια του ανά την Ελλάδα συστήματος της Ντόρας, και μόνο στην σκέψη ότι ίσως πάμε σε κυβέρνηση συνεργασίας, ή ακόμα χειρότερα (γι αυτούς!) σε κυβέρνηση χωρίς την ΝΔ μέσα, έχουν αρχίσει να λούζονται με κρύο ιδρώτα! Γιατί είναι γνωστό ότι ούτε στα δεξιά, αλλά ούτε & στα αριστερά τους συμπαθεί κανένας! Φρόντισαν οι ίδιοι γι αυτό, κάνοντας πολύ μεγάλη “προσπάθεια” εδώ και δεκαετίες…

4. Στην Πιερία τώρα, πάμε για 2-1-1. Στην ΝΔ ανέβηκε πάρα πολύ ο Σάββας Χιονίδης (που πέρσι τέτοιον καιρό πολλοί τον είχανε ξεγράψει, με πρώτον εμένα!), που και πρώτος αν βγει (οργανώθηκε και ίδρωσε!), δεν θα αποτελέσει πια έκπληξη για κανέναν. Δυνατή πολύ και χωρίς εμφανείς απώλειες δείχνει να είναι και η Αννα και μέσα στην πόλη, αλλά και στα χωριά. Κι εδώ μια πιθανή πρωτιά δεν μοιάζει με έκπληξη! Κρατήστε στο πίσω μέρος του μυαλού σας και τον Χρήστο τον Γκουγκουρέλα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά ακούω συχνά και παντού το όνομά του τελευταία, στην περίπτωση που θα είναι μέσα στο ψηφοδέλτιο φυσικά!

5. Στον Σύριζα πάλι, η είσοδος Ζάννα ζόρισε κυρίως τους 3 “αριστερούς” εκπαιδευτικούς του συνδυασμού, ουσιαστικά τους πέταξε εκτός εκλογής (ούτε καν στα πιο τρελά τους όνειρα πια)! Μπέρδεψε όμως και τα 2 φαβορί. Τον Σάκη τον αγγίζει λιγότερο, γιατί αυτόν τον ψηφίζουν και η πόλη και τα χωριά, αλλά και ένα μεγάλο τμήμα από το πρώην χριστιανοπατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Ζορίζει όμως και την Μπέττυ, που χρόνια τώρα πατούσε σε 2 βάρκες και στους άθεους παλαιοκομμουνιστές, αλλά και στους χριστιανοΠασόκους, με τους οποίους είχε κάνει… γνωριμία τα τελευταία χρόνια! Μύλος! Αν όμως βγει πρώτο πανελλήνια το Σύριζα (μικρή αλλά υπαρκτή η πιθανότητα!), τότε οι 3 πρώτες θέσεις είναι καπαρωμένες!!!

6. ΠΑΣΟΚ τώρα. Αυτή η Καϊλή έκανε πιο μεγάλη ζημιά από όση πιστέψαμε στην αρχή. Στην Πιερία φυσικά θα κρατήσει ένα σχετικά μεγάλο ποσοστό, γιατί κατεβάζει ένα δυνατό ψηφοδέλτιο. Έλα όμως που η έδρα δεν εξαρτάται τόσο από το εδώ ποσοστό (αν πάρουν στην Πιερία 25%, τότε μόνο είναι σίγουρη!), αλλά και από τα αντίστοιχα ποσοστά που θα λάβει το κόμμα στην Ελλάδα και στην κεντρική Μακεδονία! Χμ. Εδώ μπαλίτσα παίζουν κυρίως η έμπειρη, δημοφιλής (και γυναίκα, αυτό μην το ξεχνάτε ποτέ!) Μαρία Μίχου, αλλά και ο γιατρός. Για τους υπόλοιπους, που είναι επίσης πολύ δημοφιλή πρόσωπα στην τοπική κοινωνία, αυτήν την στιγμή δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα!

7. Ελληνική Λύση. Εδώ ο γιατρός, αν τους καθίσει η έδρα στην Πιερία, παίζει σχεδόν μόνος του. Δεν ξέρω την δυναμική των υπολοίπων αξιόλογων υποψηφίων, ξέρω όμως την δυναμική του γιατρού, που δείχνει να είναι προς στιγμήν ένα βήμα μπροστά!

8. Και το Εθνικό κόμμα Έλληνες, αν τα πάει καλά, έχει τις ελπίδες του στον Νομό. Λίγες μεν, αλλά υπαρκτές. Γκουρμάνος, Παντελής και Γιώργος τα… φαβορί!

Πάντως ότι και να λέτε, στην Πιερία μας το να νιώθεις ότι βαρέθηκες τις πολιτικές της ζυμώσεις, ισοδυναμεί με το να δηλώνεις δημόσια ότι έχεις βαρεθεί την γεύση της ΙΟΝ αμυγδάλου!


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Επόμενο