Τελευταία Νέα
Τοπικά

Αναμενόμενες οι “εκπλήξεις” στην Πιερία! – Συγκριτικά αποτελέσματα ευρωεκλογών (πίνακας 2019-2024)

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Μίνι ανάλυση & τα πρώτα συμπεράσματα…

Του Δημήτρη Δένη

Αρχικά θα σας δώσω τους 2 πίνακες. Των αποτελεσμάτων του 2019, αλλά και τα τωρινά!

Ξεκινάμε από τη ΝΔ. 12 μονάδες κάτω σε σχέση με το 19, οι οποίες όμως έχουν πολλές και λογικές εξηγήσεις, που θα τις αναλύσουμε σύντομα. Ξεκίνησε η καθοδική πορεία; Ισως ναι, ίσως όμως και όχι… Όλα τώρα θα εξαρτηθούν από τις σαρωτικές αλλαγές που ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ να κάνει ΑΜΕΣΑ ο πρωθυπουργός και σε κεντρικό (ξήλωμα χωρίς έλεος, ειδικά σε υψηλόβαθμα στελέχη και γραμματείες Υπουργείων), αλλά και κατά τόπους ξεχωριστά. Τέλος οι προσωπικές συμπάθειες, ζήτω η αξιοκρατία. Διώχνεις τις “Μαρίες Αντουανέτες”, φέρνεις τσακαλάκια, σκύβεις πάνω από τα, προβλήματα των μικρομεσαίων… Αλλιώς μπλουμ και bye bye…

Σύριζα. Ενώ η ΝΔ καταποντίστηκε εκλογικά, ο Σύριζα ΕΞΑΦΑΝΊΣΤΗΚΕ στην Πιερία και υπέστη απώλειες και στην υπόλοιπη χώρα! Έχασε λίγο λιγότερο από τη μισή του δύναμη, -7,5 μονάδες κάτω και από τη 2η έπεσε στην 5η θέση! Δεν ψιχαλίζει σύντροφοι. Σας φτύνει η κοινωνία! Την είχατε κάνει για χρόνια τη Νομαρχιακή σας κλειστό κλαμπ-καφενέ εκπαιδευτικών και “κουλτουριάρηδων”… Και τώρα η τοπική κοινωνία, φαπ!

ΠΑΣΟΚ. +7,3 μονάδες πάνω, σχεδόν με διπλασιασμό της δύναμής του και έτσι από 3ο, έφτασε 2ο! Άρα μην μας φανεί παράξενο σε 3 χρόνια από τώρα, αν η ΝΔ συνεχίσει να “πολεμά” τους κατ εξοχήν οπαδούς της, τους αγρότες και τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες (φέτος σχεδόν διπλασίασε την φορολόγησή τους, χωρίς να αγγίξει τους πολύ πλούσιους), ίσως δούμε ντέρμπι ή και ανατροπή! Κώστα για σένα χτυπά η καμπάνα! Σάκη, εγώ στα είπα έγκαιρα, αλλά εσύ άκουσες τον Σωτήρη κι έμεινες στο σάπιο το μαντρί! Ο κος Σωτήρης από λογιστική σκίζει, αλλά την πολιτική την έχει… συμπεθέρα! Μυρωδιά! Όμως εσύ είσαι αστέρι και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να τη βρεις την άκρη, φτάνει να τον στείλεις να ασχοληθεί μόνο με τα εγγόνια του…

ΚΚΕ. Κέρδισε μόνο 2,5 μονάδες, ακόμα και τώρα που υπήρχε πολύς κόσμος που δεν είχε πολιτική στέγη ή έχασε την ψυχική επαφή του με την υπόλοιπη αριστερά. Δεν τον λες και θρίαμβο! Πιστεύω ότι τελικά, το ΚΚΕ το ψήφισαν οι ίδιοι σε αριθμό με το 2019 (αν εξαιρέσεις όσους συγχωρέθηκαν)! Άρα η άνοδος του ποσοστού του οφείλεται κυρίως στην αποχή; Πιθανότατα ναι!

Ελληνική Λύση. 8 μονάδες πάνω και από 4η πήγε 3η. Τον λες και θρίαμβο των οπαδών του Πούτιν, των ψεκασμών, του αντιεμβολιασμού και των χειρόγραφων επιστολών του Ιησού! We drink it!

Μόνη αξιόλογη μεταβολή που αξίζει σήμερα ειδικής μνείας και στην Πιερία αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια, είναι η Λατινοπούλου και η Φωνή της… Λογικής της! Σε 3 χρόνια, αν κρατήσει δυνάμεις, θα κρίνει πολλά ως πως το πως και από ποιους θα κυβερνηθεί αυτή η χώρα! Τώρα όσα λένε οι κακές γλώσσες για γιγάντιο επιχειρηματικό όμιλο που κρύβεται πίσω της, μην τα ακούτε. Ζουλεύουν το κορίτσι το όμορφο!

Έκπληξη η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ στο κάστρο της ΝΔ, την… Καρίτσα!!! Σε επόμενο άρθρο κι αυτό!

Ούτε χθες βαρεθήκαμε στην Πιερία! Κλασσικά!!!


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Επόμενο