Τελευταία Νέα
Εθνικά

54χρονη αδερφή γνωστού συμπολίτη μας, χάρισε τον ένα νεφρό της στον 27χρονο γιο της

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Προκειται για την αδερφή του Δημήτρη Ζησιμόπουλου, Αντιπροέδρου της ΔΗΚΕΔΗΚ του Δήμου Κατερίνης.

Η 54χρονη έκανε δώρο ζωής στον 27χρονο γιο της, καθώς την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών μεταμόσχευση νεφρού, από τη μητέρα στο Ο 27χρονος έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου και υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Νοσοκομείου:

“Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών μεταμόσχευση νεφρού από ζώντα δότη. Συγκεκριμένα, η μητέρα ηλικίας 54 ετών, δώρισε τον ένα της νεφρό στον γιο της ηλικίας 27 ετών, ο οποίος έπασχε από τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.

Την μεταμόσχευση πραγματοποίησε ο κ. Καρύδης Νικόλαος, Επικ. Καθηγητής Χειρουργικής-Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων, με μεγάλη εμπειρία στην χειρουργική των μεταμοσχεύσεων.

Στην μεταμοσχευτική διαδικασία συμμετείχαν, οι ιατροί του Νεφρολογικού και Μεταμοσχευτικού Κέντρου με Διευθυντή τον καθηγητή Παθολογίας-Νεφρολογίας κ. Γούμενο Δημήτριο, καθώς και η ιατρική ομάδα της Χειρουργικής κλινικής με Διευθυντή τον καθηγητή Χειρουργικής κ. Μαρούλη Ιωάννη. Στην μεταμόσχευση συμμετείχε επίσης ομάδα αναισθησιολόγων του ΠΓΝΠ.

Η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς εξελίσσεται ικανοποιητικά.

H Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π. ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν”.

Ανάλογη μεταμόσχευση είχε γίνει πριν από έναν μήνα περίπου και πάλι στο νοσοκομείο του Ρίου, με 52χρονη μητέρα που δώρισε τον ένα της νεφρό στον γιο της ηλικίας 27 ετών.


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Επόμενο