Τελευταία Νέα
Εθνικά Τοπικά

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Σε ποιον Νομό το επιδημιολογικό φορτίο του ιού όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά αυξάνεται;

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Στις περιοχές που παρουσιάζουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξάπλωση του covid-19 στη χώρα μας.

Επίσης ενημέρωσε ότι οι περιοχές που παρουσιάζουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο είναι οι ακόλουθες 18: Πέλλα, Δράμα, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη, Πιερία, Φλώρινα, Ημαθία, Λάρισα, Κιλκίς, Ξάνθη, Χαλκιδική, Μαγνησία, Καρδίτσα, Καβάλα, Τρίκαλα, Έβρος, Σέρρες, Ροδόπη.

Ωστόσο, ο Νίκος Χαρδαλιάς χτύπησε δυνατά το “καμπανάκι” κινδύνου για μια περιοχή. Ο λόγος για την Πιερία, στην οποία το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται τα τελευταία 24ωρα αντί να σταθεροποιείται ή να μειώνεται, όπως σε άλλες περιοχές,επισημαίνοντας ακόμα μια φορά ότι “η πιστή τήρηση των μέτρων είναι επιβεβλημένη και αναγκαία”, συμπληρώνοντας “σε κάθε χωριό, κάθε πόλη, κάθε γωνιά της Πιερίας”.

Σχετικά με τους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων που έχουν διενεργηθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι “το τελευταίο τριήμερο, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν πραγματοποιήσει 189. 710 ελέγχους και κατέγραψαν 4.963 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων σε όλη τη χώρα. Συνολικά επιβλήθησαν πρόστιμα ύψους 1.129.850 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε 13 επιχειρήσεις”.

“Τηρούμε τα μέτρα όχι από τον φόβο του προστίμου αλλά γιατί έτσι θα σωθούν ανθρώπινες ζωές, θα προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας” τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Κατόπιν, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στην εορταστική περίοδο που ξεκινά λέγοντας “φέτος οι γιορτές αυτές θα είναι διαφορετικές” και υπενθυμίζοντας, “οι επισκέψεις σε σπίτια φίλων και συγγενών δεν επιτρέπονται για όσο ισχύουν τα υφιστάμενα μέτρα. Θα γιορτάσουμε τις ονομαστικές εορτές των αγαπημένων μας προσώπων από μακριά” είπε ο κ. Χαρδαλιάς, ώστε “να τους προστατεύσουμε”.

Πηγή: thetoc.gr


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Επόμενο