Τελευταία Νέα
Εθνικά Τοπικά

Στην Κυβέρνηση σκέφτονται παράταση της καραντίνας μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου!

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Το καθημερινό δελτίο κρουσμάτων γίνεται ολοένα και πιο απογοητευτικό, μην πω μακάβριο. Οι κλίνες των δημοσίων νοσοκομείων στις κλινικές Covid, αλλά και στις ΜΕΘ Covid, είναι γεμάτες σχεδόν στο 100 %!

Καλυτέρευση των αριθμών δεν αναμένεται σύντομα, μάλλον προς την αντίθετη κατεύθυνση πηγαίνουμε, την επιδείνωση και την απελπισία της επιλογής του ποιος θα ζήσει και ποιος όχι στις ΜΕΘ. Γι αυτό κάποιοι στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια, πρότειναν την παράταση της καραντίνας για 15 επιπλέον ημέρες. Οι λόγοι που επικαλούνται είναι οι εξής:

Α) Να γίνει πρώτα σαφής και αισθητή η καθοδική πορεία των κρουσμάτων, για να μην χρειαστεί να ξαναμπούμε σε καραντίνα, κάτω από πολύ πιο δραματικές συνθήκες.

Β) Να αποφευχθεί μία πιθανότατα μη προγραμματισμένη αιφνίδια καραντίνα τις ημέρες των γιορτών, που θα έχει δραματικές επιπτώσεις στην ήδη σακατεμενη οικονομία μας.

Γ. Αν το Δεκέμβριο γίνουν οι διαδηλώσεις (και τα επεισόδια φυσικά) για την επέτειο Γρηγορόπουλου, τότε θα δημιουργηθούν νέες εστίες υπερμετάδοσης.

Για το clopyright

Δημήτριος Γ. Δένης


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Επόμενο