Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσσίδα επιστήμονας προειδοποιεί: Όχι αλκοόλ για 2 μήνες με το Sputnik!

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Χωρίς αλκοόλ για δύο μήνες θα πρέπει να μείνουν όσοι κάνουν το εμβόλιο Sputnik V, όπως αποκάλυψε μια αξιωματούχος της Ρωσίας.

Η Άννα Πόποβα, επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής για την προστασία της υγείας του καταναλωτή, σε δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό σταθμό Komsomolskaya Pravda, επεσήμανε ότι όσοι πρόκειται να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο, θα πρέπει τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν την πρώτη από τις δύο δόσεις, να σταματήσουν να πίνουν αλκοόλ και ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να απέχουν για άλλες 42 μέρες.

Το Sputnik V, που έχει λάβει άδεια με γρήγορες διαδικασίες πριν από το τέλος των κλινικών δοκιμών, έχει δοθεί σε γιατρούς, στρατιώτες, δασκάλους και κοινωνικούς λειτουργούς σε πρώτη φάση ενώ την τρέχουσα εβδομάδα είναι προγραμματισμένοι ευρείας κλίμακας εμβολιασμοί. Οι δύο δόσεις του εμβολίου θα πρέπει να γίνουν με διαφορά 21 ημερών.

Οι προειδοποιήσεις της Πόποβα πάντως διαψεύστηκαν λίγες ώρες αργότερα από τον Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, τον κατασκευαστή του εμβολίου. Μέσω twitter, δημοσίευσε τις πολύ διαφορετικές συμβουλές του, με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο να εμφανίζεται σε φωτογραφία να απολαμβάνει ένα ποτήρι σαμπάνια.

“Ένα ποτήρι σαμπάνια δεν θα βλάψει κανέναν, ούτε το ανοσοποιητικό σας σύστημα”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Γκίντσμπουργκ, προσθέτοντας ότι θα ήταν συνετό να μειωθεί η χρήση αλκοόλ κατά ένα λογικό ποσοστό, την ώρα που ο οργανισμός θα προσπαθεί να “χτίσει” ανοσία, αλλά είπε ότι δεν χρειάζεται να ξεχαστεί τελείως.

Ωστόσο, είναι σημαντικό, σημείωσε, να αποφευχθεί το αλκοόλ τρεις ημέρες πριν και μετά τις δύο ενέσεις που απαιτούνται. Είπε ότι αυτές οι συμβουλές είναι οι ίδιες για όποιον εμβολιαστεί σε όλο τον κόσμο και όχι συγκεκριμένα για τη Ρωσία ή για το Sputnik V.

Πηγή: news247.gr


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Επόμενο