Τελευταία Νέα
Τοπικά

Πόσοι είναι σήμερα οι διασωληνωμένοι στο Γ. Νοσοκομείο Κατερίνης και πόσους μπορεί να διασωληνώσει συνολικά;

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Το γράφω από την πρώτη μέρα. Το νοσοκομείο μας δεν έχει σοβαρό πρόβλημα ούτε σε κτιριακές εγκαταστάσεις, αλλά ούτε και σε εξοπλισμό. Σήμερα πχ μπορεί να διασωληνώσει μέχρι και 21 ασθενείς! Νούμερο πολύ υψηλό για τα δεδομένα του Νομού μας στην προ Covid εποχή.

Αυτή τη στιγμή που σας γράφω, οι διασωληνωμένοι του νοσοκομείου μας είναι 11 και έχουνε δυνατότητα και για άλλους 10, οι 5 με ήπιες φορητές συσκευές, που όμως κάνουν δουλίτσα. Το πρόβλημα είναι το ποιος θα τις δουλέψει. Πρέπει να μας φέρουν ΆΜΕΣΑ πνευμονολόγους και εντατικολόγους να βοηθήσουν. Όσο καλοί και αν είναι οι τωρινοί, είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουν στην καταιγίδα των κρουσμάτων.

Κι ύστερα είναι και η διαχείριση των κλινικών και των ασθενών. Τα πάνω κάτω στους ορόφους έκαναν μεγάλο κακό και διέσπειραν τον ιό. Θέλει σχέδιο, ένα οργανόγραμμα που θα λειτουργήσει σα μπούσουλας, ώστε μόλις αυξηθούν πάλι τα κρούσματα, να γίνει το σωστό. Και σύντομα θα υπάρξει αναζωπύρωση, αυτό δεν το γλιτώνουμε. Το θέμα είναι να είμαστε σοβαρότεροι την επόμενη φορά και να σωθούν ακόμη περισσότερες ζωές…

Α, και να μπει οριστικά μια τάξη στην δύσμοιρη Παθολογική Κλινική. Κρατάει χρόνια αυτή η (δύσοσμη) κολώνια..


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Επόμενο