LOADING

Type to search

Ο Θ. Αναστασιάδης απαντά στον Δ. Μορφακίδη για την αγορά μασκών από τον Δήμο σε υπερδεκαπλάσια τιμή από την τρέχουσα χονδρική

Τοπικά

Ο Θ. Αναστασιάδης απαντά στον Δ. Μορφακίδη για την αγορά μασκών από τον Δήμο σε υπερδεκαπλάσια τιμή από την τρέχουσα χονδρική

Share
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Κ. Αντιδήμαρχε, Δ. Μορφακίδη

Αν και έχεις απωλέσει, εσύ προσωπικά , τη βαρύτητα και την τιμή που φέρει ο τίτλος του Αντιδημάρχου, από την ημέρα που δώσατε απευθείας ανάθεση δεκάδων χιλιάδων ευρώ στη μητέρα σου, θα απαντήσω, διότι «γράφεις» σε πρώτο πληθυντικό. Με χαρακτηρίζεις έμμεσα «αδαή» και άμεσα «αδιάβαστο» και «πρόχειρο», αλλά ένας εν ενεργεία αντιδήμαρχος και δη οικονομικών, του οποίου η μητέρα, παίρνει απευθείας ανάθεση, ή παραιτείται ή κρύβεται. Σίγουρα όμως, δεν έχει το θράσος να μιλάει πλέον και να απαιτεί να τον πάρει κάποιος στα σοβαρά.

 Πάμε όμως στην ταμπακιέρα.

(επεξήγηση: (μεταφορικά) το κυρίως θέμα, το πιο ουσιώδες σε μια συζήτηση). Αναφέρομαι με τη σειρά, όπως ακριβώς έχετε την απάντηση.

 1. Οι τιμές στις μάσκες πράγματι αυξομειωνόταν. Για αυτόν το λόγο δεν είπαμε λέξη για την απευθείας ανάθεση που κάνατε τον Ιούλιο, όταν με 8.480€ αγοράσατε 10.000 μάσκες, δηλαδή 0,84€ το τεμάχιο. Ο αριθμός πρωτοκόλλου της ανάθεσης για να μην ψάχνετε ανάμεσα στις εκατοντάδες είναι 20581/8-7-2020. Εγώ αναφέρθηκα στην προμήθεια του Σεπτεμβρίου, όταν είχε εξομαλυνθεί η αγορά και ενδεικτικά σας γνωστοποιώ κάποιες αναθέσεις άλλων Δήμων την ίδια περίοδο, με προμήθεια μασκών από 0,15€ έως 0,20€.
 2. 2. Αναφέρω ότι έγινε με πρόχειρο διαγωνισμό. Δεν είπε κανένας ότι έγινε με απευθείας ανάθεση και μάλιστα είπα ότι αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται στα 3.000.000€ που κάνατε μέχρι σήμερα. 
 3. Αυτό που λέτε στο τρίτο σας σχόλιο μάλλον το γράψατε για να συμπληρώσετε ζυγό αριθμό στα σχόλιά σας, αφού είναι άσχετο με το θέμα που συζητάμε.
 4. Δεν γνωρίζω από εμπόριο. Εντελώς συμπτωματικά εργάζομαι στην εμπορική μας επιχείρηση εδώ και τριάντα χρόνια.  Και ως «αδαής» που είμαι δεν ήξερα ότι είναι αποδεκτό να δέχεστε προσφορές με πενταπλάσια ως δεκαπλάσια τιμή από την τιμή χονδρικής, επειδή θα πληρωθούν με πίστωση κάποιων μηνών. Καλά κάνετε ως αντιδήμαρχος Κατερίνης και ενημερώνετε τους εμπόρους να ανεβάζουν τις τιμές, όταν προμηθεύουν τον Δήμο Κατερίνης.

Επίσης κύριε Μορφακίδη δεν δαιμονοποίησα, όπως λέτε, τις απευθείας αναθέσεις. Το αντίθετο μάλιστα. Αναφέρω πολλάκις, ότι ΕΣΕΙΣ λέγατε ότι θα τις περιορίσετε. 

Για τις αναθέσεις της δικής μας, οικογενειακής επιχείρησης, έχω απαντήσει δια ζώσης προεκλογικά. Κρίθηκα και ο κόσμος με εξέλεξε με πολλαπλάσιους σταυρούς από αυτούς που πήρες εσύ προσωπικά. Και στο μέλλον θα κριθούμε ξανά, στη «μετά σάντουιτς» εποχή.

Το κρίσιμο όμως, που θα περιμένω με αγωνία να δω την εξέλιξή του, είναι αυτό που αναφέρετε στην τελευταία παράγραφο. Θα είναι πρωτόγνωρο για την πόλη, να ενημερώνει  δημόσια ένας αντιδήμαρχος, έναν δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, ότι κάποιος προμηθευτής θα προσφύγει στην δικαιοσύνη, για τον έλεγχο που αυτός ασκεί στην Διοίκηση και όχι στον επιχειρηματία. Όποιος ακούσει την συνέντευξή μου, δεν θα ακούσει ΚΑΜΙΑ αναφορά από μέρους μου, ούτε για διασπάθιση δημοσίου χρήματος που αναφέρετε. Δεν ανέφερα ονόματα προμηθευτών (αν και υπάρχουν στο διαύγεια), ούτε κάνω εγώ καμία νύξη για επιχειρηματίες που απλώς κάνουν την δουλειά τους. Πραγματικά περιμένω με αγωνία να δω το κατηγορητήριο.

Τέλος, αναφέρομαι πλέον στους Δημότες που παρακολουθούν. Η διοίκηση, δυστυχώς κύριοι, δεν έχει τις αντοχές να δεχθεί κριτική και έλεγχο. Στην ερώτηση «γιατί προμηθευτήκατε μάσκες μιας χρήσης, με 0,80 το τεμάχιο» απαντούν με προσωπικές επιθέσεις, σε έναν πρωτοεκλεγμένο Δημοτικό Σύμβουλο που απλά κάνει την δουλειά του. Να ελέγχει, να προτείνει και να μην σιωπά. Συνεχίστε έτσι κύριοι της διοίκησης. 

Τιμή μου!

Αναστασιάδης Θωμάς

Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
 •