Τελευταία Νέα
Εθνικά Τοπικά

Ξ. Μπαραλιάκος: Η ανασκόπηση του Νοεμβρίου

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Φίλες και φίλοι, 

Ο Νοέμβριος ήταν μήνας έξαρσης της πανδημίας και επιβολής αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων. Οι μέρες ήταν και παραμένουν κρίσιμες. και εμείς μπορούμε να υπερβούμε τον κάβο, όπως πριν λίγους μήνες.

Το σύστημα υγείας δοκιμάστηκε από την πανδημία, ενισχύθηκε και αντέχει. Στόχος της κυβέρνησης ήταν και είναι κατά απόλυτη προτεραιότητα η προστασία του αγαθού της υγείας. Αυτή προέχει και σ’ αυτό πρέπει να συμβάλουμε όλοι ανεξαιρέτως με την υπεύθυνη στάση μας.

Ας περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας, ας τηρήσουμε τα μέτρα και όλοι μαζί πειθαρχημένα μπορούμε να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών. 

Κάθε μάσκα που φοράμε είναι μία κενή κλίνη στις ΜΕΘ, κάθε αυτοπεριορισμός μας είναι κόφτης στη διασπορά, κάθε σχολαστική εφαρμογή της ατομικής υγιεινής δημιουργεί τείχος προστασίας για κάθε ευπαθή συνάνθρωπο μας.

Μπορούμε να υπερβούμε τον κάβο, όπως πριν λίγους μήνες. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, για εμάς, τα παιδιά μας, τους γονείς μας, τους παππούδες μας, τους φίλους μας, τους συντοπίτες μας.

Όλο αυτό το διάστημα ήμουν σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία ΥγείαςΠροστασίας του ΠολίτηΠολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ώστε να βρεθούν λύσεις για την ανάσχεση της πανδημίας στον Νομό μας. Κατ’ επανάληψη τόνισα την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού στο ΓΕΝ Κατερίνης αλλά και την ανάγκη στήριξης των επιχειρηματιών του Νομού λόγω της παρατεταμένης υπολειτουργίας των δραστηριοτήτων τους.

Παράλληλα συνέχισα τη χάραξη πολιτικής με γνώμονα την αντιμετώπιση τοπικών ζητημάτων, την προώθησηκαι τη διευθέτησή τους στα αρμόδια Υπουργεία και φορείς. 

– Κατέθεσα επιστολή-πρόταση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, για την μετάταξη του ΚΛΘ/Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Κατερίνης και του Πλαταμώνα, σε Λιμεναρχείο Πιερίας.

– Επικοινώνησα με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ κ. Μάριο Τσάκα για την προώθηση του φυσικού αερίου στην Πιερία.

– Ανέλαβα πρωτοβουλία για δύο τηλεδιασκέψεις, μία για τα Camping της Πιερίας με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Camping Πιερίας και μία για τα προβλήματα των καστανοπαραγωγών Πιερίας με τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον Γ.Γ του ΥπΑΑΤ Γ. Στρατάκο, θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς, παραγωγούς της Πιερίας και άλλων νόμων  και επιστήμονες ερευνητικών ινστιτούτων. 

Παράλληλα, τα πολιτικά μου γραφεία σε Κατερίνη και Αθήνα λειτουργούν με κάθε πρόσφορο εξ’ αποστάσεως μέσο και όσες υποθέσεις συμπολιτών δύνανται να εξυπηρετηθούν διευθετούνται.

Φώντας Μπαραλιάκος3/11: Τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με βασικό θέμα την πανδημία και την αντιμετώπιση της, τα νέα μέτρα καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην κοινωνία και στην οικονομία..
Περισσότερα…5/11: Τηλεδιάσκεψη για τα Camping της Πιερίας με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Camping Πιερίας, Β. Γουλάρα, Θ. Παπαθανασίου και Γ. Τζώβα
Περισσότερα…

5/11: Επικοινωνία για την προώθηση του φυσικού αερίου στην Πιερία με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ κ. Μάριο Τσάκα.
Περισσότερα…10/10: Τηλεδιάσκεψη για τα προβλήματα των καστανοπαραγωγών Πιερίας με τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον Γ.Γ του ΥπΑΑΤ Γ. Στρατάκο, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου, τον συνάδελφο Βουλευτή Σάββα Χιονίδη, τον αντιδήμαρχο Διονύση Φόλιο, επιστήμονες από ερευνητικά ινστιτούτα, φορείς από Μαγνησία και Αρκαδία με το ίδιο πρόβλημα καθώς και καστανοπαραγωγούς της Πιερίας.
Περισσότερα…

27/11: Την μετάταξη του ΚΛΘ/Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Κατερίνης και του Πλαταμώνα, σε Λιμεναρχείο Πιερίας αιτήθηκα με επιστολή μου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη. Η ίδρυση Κεντρικού Λιμεναρχείου στην Πιερία, με ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΛΘ/Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Κατερίνης και του Λιμενικού Τμήματος Πλαταμώνα, συνιστά αίτημα το οποίο τυγχάνει σύσσωμης αποδοχής και στήριξης από όλους τους αρμόδιους θεσμικούς εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και από τους συναφείς επαγγελματικούς κλάδους.
Περισσότερα…Την 1η Νοεμβρίου εορτάζεται η Πολύτεκνη Οικογένεια. Είναι υποχρέωσή μας ως πολιτεία να ενισχύσουμε περαιτέρω την δημιουργία πολύτεκνων οικογενειών . Δεν θα αμυνθούμε απλά μόνο στη δημογραφική καθίζηση αλλά θα ενισχύσουμε και το πρωταρχικό κύτταρο της κοινωνίας..
Περισσότερα…

Χρόνια πολλά στους ιπτάμενους και τεχνικούς της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που εορτάζει στις 8 Νοεμβρίου
Αίεν Υψικρατείν! Στις 15 Νοεμβρίου κάθε χρόνο τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Ατυχημάτων. Η χώρα μας συνεχίζει να πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο κάθε χρόνο. Έχουμε χρέος να μειώσουμε τους δείκτες θνησιμότητας στους δρόμους μας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και δικό μου προσωπικό στόχο..
Περισσότερα…Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου προσέφερε την ευκαιρία να φανούμε αντάξιοι των πρωταγωνιστών του. Να φανερώσουμε την ίδια προσήλωση σε ύψιστα αγαθά, το οποίο στην προκειμένη περίσταση είναι ένα: Η ΥΓΕΙΑ.
Περισσότερα…18/11: Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προέβη σε μία ακόμη ενέργεια έμπρακτης στήριξης πληγέντων κλάδων από την πανδημία του κορωνοϊού. Για πρώτη φορά ενισχύθηκε η παράκτια αλιεία με την πίστωση 11,3 εκ. € στους δικαιούχους. 
Περισσότερα…21/11: Ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, τιμήσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες σε όλους τους ενστόλους του Στρατού ξηράς, της Αεροπορίας και του Ναυτικού μας που στέκονται σθεναρά στο ύψος των περιστάσεων και υπηρετούν υποδειγματικά τα καθήκοντά τους.
Περισσότερα…22/11: Ακτινίδια Πιερίας – Το super food της παγκόσμιας αγοράς! Το διαμάντι της Πιερίας! Στον τόπο μας είναι μία δυναμική και συνεχώς εξελισσόμενη καλλιέργεια. Οι Πιεριείς παραγωγοί του ακτινιδίου εφαρμόζοντας καλές καλλιεργητικές πρακτικές πέτυχαν φέτος μία πολύ καλή σοδειά και οι κόποι τους ανταμείφθηκαν. Τα ακτινίδια Πιερίας είναι παγκοσμίως περιζήτητα!
Περισσότερα…23/11: Είμαστε ευγνώμονες για όλα! 
Περισσότερα…Η Αγία Αικατερίνη, πολιούχος της πόλης της Κατερίνης τιμήθηκε και φέτος στις 25 Νοεμβρίου, τηρώντας όμως όλα τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας. Προσευχηθήκαμε να συνδράμει όλους τους πάσχοντες συμπολίτες μας και να μας προφυλάσσει. Περισσότερα…28/11: Το τελευταίο διάστημα η Πιερία «φλέγεται» από την πανδημία! Οι μέρες είναι κρίσιμες και εμείς μπορούμε να υπερβούμε τον κάβο, όπως πριν λίγους μήνες. Ας περιορίσουμε τις μετακινησεις μας, ας τηρήσουμε τα μέτρα και όλοι μαζί πειθαρχημένα μπορούμε να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών. Για εμάς, τα παιδιά μας, τους γονείς μας, τους παππούδες μας, τους φίλους μας, τους συντοπίτες μας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αξίζει! 
Περισσότερα…“Τέλος στην πολιτική καπηλεία του Πολυτεχνείου από την Αριστερά”
17 Νοεμβρίου 2020Διαβάστε περισσότερα εδώ…Συνέντευξη στη δημοσιογράφο Ελίνα Διαμαντοπούλου 
Εκπομπή “Καθημερινά” – Dion tv
19 Νοεμβρίου 2020
Παρακολουθήστε τη συνέντευξη εδώ…1/11: Είχα την χαρά να βρεθώ στο αεραθλητικό κέντρο της Αερολέσχης Πιερίας, στους πρόποδες του Ολύμπου. Παρακολούθησα με ενθουσιασμό υπερελαφρά αεροπλάνα να απογειώνονται και τον αερομοντελισμό σε πλήρη δράση. Κοινός στόχος, με την κατάλληλη υποστήριξη να γίνει πόλος έλξης ποικίλων δράσεων στην σκιά του Ολύμπου μας. Περισσότερα…3/11: Η Βόρεια Πιερία είναι μία περιοχή στο νομό μας με το αίσθημα τάξης και ασφάλειας στέρεα εμπεδωμένο στους κατοίκους της. Στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγινίου είχα την ευκαιρία να συγχαρώ τον Διοικητή κ.Δ. Καρανάσιο και τον Υποδιοικητή κ. Γ. Φόλιο για την εκτέλεση των καθηκόντων τους στο ακέραιο. Τους μετέφερα την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας. Περισσότερα…6/11: Το φθινόπωρο είναι η εποχή συγκομιδής για τον ευλογημένο καρπό της ελιάς. Στους ελαιώνες του νομού οι συντοπίτες μας ξεκίνησαν τη συλλογή του ελαιοκάρπου προσδίδοντας μία ξεχωριστή ομορφιά στο τοπίο της Πιερίας. Ενταγμένη στον ελαιοπαραγωγικό χάρτη της χώρας η Πιερία βλέπει τα τελευταία χρόνια τους ελαιώνες της να πλήθαίνουν διαρκώς παράγοντας ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας. Περισσότερα…Copyright © 2020 Φώντας Μπαραλιάκος, All rights reserved.
.

Επικοινωνία:
ΞΕΝΟΦΩΝ ΕΛ. ΜΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ
Βουλευτής Ν. Πιερίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
25ης Μαρτίου 8, 601 00 Κατερίνη – τηλ./fax: 23510 36561
email: fbaraliakos.office@gmail.com
www.fontasbaraliakos.gr
#PieriaPioPsila


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Επόμενο