LOADING

Type to search

Η Ε. Σκούφα, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει εδώ και μέρες η κ. Σ. Μαυρίδου. (όλη η επιστολή!)

Εθνικά Τοπικά

Η Ε. Σκούφα, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει εδώ και μέρες η κ. Σ. Μαυρίδου. (όλη η επιστολή!)

Share
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Επείγον κάλεσμα στους Υπουργό και Υφυπουργό Υγείας και κοινοποίηση σε όλους τους θεσμικούς φορείς της Πιερίας, έκανε με επιστολή της η βουλευτής της Αντιπολίτευσης κ. Ε. Σκούφα. Υποκατέστησε δηλαδή το κενό που παρουσίασε η αδράνεια της ανώτατης αρχής του τόπου, της Αντιπεριφέρειας Πιερίας.

Η κατάσταση τον Νομό μας είναι δραματική. Είμαστε πρωταθλητές Ελλάδος σε κρούσματα και νεκρούς, αναλογικά με τον πληθυσμό μας. Και σε αντίθεση με όλους τους άλλους, χωρίς κανένα σημάδι βελτίωσης.

Έτσι χθες Κυριακή, η βουλευτής κ. Ε. Σκούφα, έστειλε αυτήν την ομαδική επιστολή στους θεσμικούς, ζητώντας τους να αναλάβουν δράση. Κ. Μαυρίδου, καληνύχτα.

“Προς: – Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια

– Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη

Κοινοποίηση: 

– Διοικητή Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Χατζηγεωργίου

– Διευθυντή Μονάδας Εντατικής Θεραπείας κ. Μπεκριδέλη

-Διευθυντές όλων των Κλινικών και Τμημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης

-Επιστημονικά υπεύθυνο Κέντρου Υγείας Κατερίνης κ. Σαρηγιαννίδη

-Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου ν. Πιερίας κ. Τσανικίδη

– Προϊσταμένη ΕΚΑΒ Πιερίας κ. Χαρίση

– Βουλευτές Πιερίας: κκ. Μπαραλιάκο, Μάνη – Παπαδημητρίου, Χιονίδη

-Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Μαυρίδου

– Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κουκοδήμο

-Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου κ. Γερολιόλιο

-Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού κ. Μανώλα

– Πρόεδρο Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Φωτιάδη 

-Πρόεδρο Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας κ. Βάιο

Κατερίνη, 29/11/2020

Ανοικτή επιστολή της βουλεύτριας Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ε.Σκούφα,προς τον Υπουργό και Υφυπουργό Υγείας 

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί, ήδη από την 25η Νοεμβρίου ο νομός Πιερίας βρίσκεται σε συναγερμό και “στο κόκκινο”, καθώς ο αριθμός κρουσμάτων covid 19 αυξήθηκε δραματικά, φέρνοντας την Πιερία στις τέσσερις πρώτες πόλεις πανελλαδικά με το μεγαλύτερο απόλυτο αριθμό κρουσμάτων και ίσως ακόμη υψηλότερα όσον αφορά την αναλογία αριθμού κρουσμάτων στο γενικότερο πληθυσμό. 

Παρ’ όλα αυτά και παρά το γεγονός ότι προσωπικά έχω υποβάλλει δια της κοινοβουλευτικής οδού τρεις γραπτές ερωτήσεις προς το Υπουργείο σας εκθέτοντας τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τις τραγικές ανάγκες τόσο του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, όσο και της υποστελεχωμένης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μαζί με την ερημοποίηση -μέσω της μετακίνησης των ιατρών- των Περιφερειακών Ιατρείων στο νομό μας, ουδεμία επίσημη απάντηση έλαβα μέχρις στιγμής από πλευράς Υπουργείου. Και πολύ περισσότερο δεν ενημερώθηκαν και δεν ενημερώνονται οι Πιεριείς πολίτες. 

Σύμφωνα με πληροφόρηση που έχω, η ΜΕΘ είναι υπερπλήρης, πολίτες  διασωληνώνονται και παραμένουν σε απλές κλίνες σε θαλάμους ή στο χώρο των χειρουργείων, οι απλές κλίνες covid είναι γεμάτες με αποτέλεσμα ασθενείς να στέλνονται για θεραπεία σπίτι τους πολλες φορές με ελλιπείς οδηγίες με ορατό τον κίνδυνο να πεθάνουν.

Επίσης η λειτουργία του νοσοκομείου ως  covid,  δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε πολίτες που νοσούν από άλλες ασθένειες και δεν μπορούν να κάνουν ούτε βασικές εξετάσεις ή θεραπείες.

Ακόμη, η έλλειψη σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ιδίως σε εντατικολόγους, παθολόγους και πνευμονολόγους είναι τεράστιες, με αποτέλεσμα οι ελάχιστοι γιατροί και νοσηλευτές όχι μόνο να υπερβάλλουν εαυτόν, αλλά να έχουν πλέον ξεπεράσει κάθε όριο ανθρώπινης αντοχής και να κινδυνεύουν από υπερκόπωση (το λεγόμενο “burn out”), με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αρκετοί εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν οι ίδιοι νοσήσει από την Covid 19.

Περαιτέρω, αναφέρονται ελλείψεις νοσοκομειακού υλικού, μέσων ατομικής προστασίας και φαρμάκων, λόγω υποχρηματοδότησης σε σχέση με τις τρέχουσες αυξημένες ανάγκες. 

Επειδή λοιπόν διανύουμε αυτήν την τόσο κρίσιμη περίοδο της εξάπλωσης της πανδημίας

Επειδή βάσει προειδοποιήσεων του ίδιου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αρχές του ερχόμενου έτους θα έχουμε την τρίτη φάση ξεσπάσματος της πανδημίας, 

Επειδή βάσει ιατρικών εκτιμήσεων αν δεν ληφθούν έγκαιρα ικανά κι αποτελεσματικά μέτρα, το τρίτο κύμα πανδημίας θα είναι ακόμη πιο έντονο 

Επειδή ήδη ο νομός Πιερίας βρίσκεται “στο κόκκινο” όσον αφορά την αναλογία και τον αριθμό κρουσμάτων πανελλαδικά

Επειδή οι ελλείψεις στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας στο νομό είναι πλεόν τεράστιες και αναντίστοιχες του μεγέθους του προβλήματος

Κι επειδή η ανθρώπινη ζωή είναι αυτή που μετρά κι όχι τα υπερκέρδη,

σας καλώ να διοργανώσετε άμεσα ανοιχτή και δημοσιοποιήσιμη τηλεδιάσκεψη, στην οποία θα συμμετέχουν εκτός από εσάς, οι 4 βουλευτές της Π.Ε Πιερίας, οι δήμαρχοι, η Αντιπεριφερειάρχης, ο διοικητής του νοσοκομείου, ο διευθυντής της ΜΕΘ, οι διευθυντές των λοιπών κλινικών και τμημάτων του ΓΝΚ, ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κατερίνης, καθώς και όλοι όσοι φορείς γίνονται κοινωνοί αυτής της ανοιχτής επιστολής. Παρακαλώ επίσης όπως η τηλεδιάσκεψη μαγνητοσκοπηθεί, ούτως ώστε όλοι οι πολίτες να γνωρίζουν τα λεχθέντα, υλοιποιημένα και σχεδιαζόμενα από το υπουργείο σε ένα τόσο κρίσιμο κομμάτι, όσο είναι η υγεία τους. 

Σε αυτή την τηλεδιάσκεψη να ενημερωθούμε όλοι για την πραγματική κατάσταση, τις ανάγκες και τις μεγάλες ελλείψεις τόσο όσον αφορά το Νοσοκομείο Κατερίνης, όσο και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Πιερία. Με μεγάλο ενδιαφέρον θα ακούσουμε επίσης τις προτάσεις, τις πρωτοβουλίες και φυσικά τον άμεσο προγραμματισμό σας για την ενίσχυση των δομών υγείας της περιοχής μας.

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί, με αυτή την ανοικτή επιστολή και χωρίς να διεκτραγωδώ καταστάσεις, σεβόμενη όσους ασθενούν ή έχασαν δικούς τους ανθρώπους, και πριν η κατάσταση γίνει παντελώς ανεξέλεγκτη, πριν ακόμη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα της πανδημίας, σας καλώ άμεσα να διοργανώσετε την τηλεδιάσκεψη ώστε όλοι μαζί και να ενημερωθούμε, αλλά και να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας.

Οι καιροί ου μενετοί.

Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα

Βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία”.


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
 •