Τελευταία Νέα
Εθνικά

Ευφροσύνη Μπούτσικα: Το ιδανικό εστιατόριο στην εποχή του covid-19

Κοινοποίηση
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Covid-19 και Εστίαση.

Θεωρώ το δείπνο σε ένα καλό restaurant ως μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις και ιδανικές εξόδους ενός ατόμου, ζευγαριού ή παρέας.

Όμως πάντα απέφευγα να τρώω σε restaurants που είχαν στο υπόγειο την κουζίνα και τους πελάτες στο ισόγειο. Το ίδιο και τις τουαλέτες.

Τώρα με τον κοροναϊό βλέπω πόσο δίκιο είχα.
Η καθαριότητα της κουζίνας και του προσωπικού ως και τα αυστήρα μέτρα προστασίας της υγείας προσωπικού και πελατών πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από φόβος επιβολής προστίμου, πρέπει να είναι το υπ’ αριθμόν ένα ζητούμενο.

Δεν νοιώθω πολύ άνετα όταν οι σερβιτόροι φορούν μαύρες μάσκες. Αυτές ισως να τις φοράνε μόνο οι υπεύθυνοι των restaurants, του Ταμείου και οσοι δεν σερβίρουν ή δεν έρχονται σε άμεση επαφή με τον πελάτη. Οι σερβιτόροι πρέπει να φορούν λευκές ή ανοιχτόχρωμες μάσκες για να φαίνεται η καθαριότητα.

Επίσης δεν είμαι σίγουρη αν πρέπει να φοράει γάντια πλαστικά ένας σερβιτόρος αν δεν τα απολυμαίνει με τον τρόπο που το κάνει ένας γιατρός. Ίσως τα χέρια μπορούν να απολυμανθούν καλύτερα κάθε φορά που σερβίρει.

Όσο για τις τουαλέτες δεν μπορώ να καταλάβω πως επιτρέπεται σε μαγαζιά εστίασης να βρίσκονται στο υπόγειο ή σε αλλο όροφο όταν δεν υπάρχει ασανσέρ και η πρόσβαση σε αυτές γίνεται αναγκαστικά από σκάλες οι οποίες τις περισσότερες φορές είναι πολύ στενές. Οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα πως θα έχουν πρόσβαση σε αυτές?
Ιδίως τώρα με τον ιό που κάποιος πελάτης μπορεί να χρειαστεί πάνω από μία φορά να τις επισκεφτεί.

Ποιός κάνει έλεγχο στις τουαλέτες τόσο για την καθαριότητα όσο και για τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται την ίδια στιγμή εκεί?

Φωτό από τη σελίδα της grand chef, Anne-Sophie Pic


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!

Επόμενο