LOADING

Type to search

Δ. Δένης: 12 μέρες στο Γ. Νοσοκομείο Κατερίνης (και συνεχίζω) !

Εθνικά

Δ. Δένης: 12 μέρες στο Γ. Νοσοκομείο Κατερίνης (και συνεχίζω) !

Share
Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

“Και πότε πρόλαβες ρε μεγάλε να μάθεις τα του Νοσοκομείου μας σε 12 μέρες;”, θα ρωτήσει εύλογα ο υποψιασμένος. Μαθαίνεται ένα Νοσοκομείο σε τόσο λίγο καιρό, έστω κι αν βρίσκεσαι εκεί 5 ώρες την ημέρα, πρωί μεσημέρι και βράδυ; Όχι φυσικά.

Το νέο νοσοκομείο μας το έζησα από κοντά από την πρώτη του μέρα ως σύνοδος ασθενών για τουλάχιστον 300 ημέρες και ως φίλος ιατρών, νοσηλευτών και Διοικητικών για σχεδόν 15 χρόνια. Ακούγοντας συχνά αντικρουόμενες απόψεις, αλλά βγάζοντας στο τέλος τα δικά μου, ταπεινά προσωπικά συμπεράσματα.

Πάμε τώρα στο ψητό να πούμε τα καλά του πρώτα. Αυτά είναι:

Α) απίστευτη μονάδα εντατικής θεραπείας, για τα δεδομένα ενός τόσο μικρού νομού. Ένα μικρό θαύμα για τα δεδομένα της περιοχής μας.

Β) Δυνατό χειρουργικό τμήμα (τουλάχιστον 5 αξιόπιστα χέρια). Και με περιέργως καλή οργάνωση στη νοσηλεία. Αυτή μάλλον οφείλεται στην ορθή στελέχωση της κλινικής και στην καλή διεύθυνσή της.

Γ) Εξαιρετικοί ορθοπαιδικοί με προβλήματα στη νοσηλεία, σπουδαίος τεχνητός νεφρός και αξιόπιστα και γρήγορα αποτελέσματα από το ακτινολογικό και το μικροβιολογικό τμήμα. Επίσης και η Φυσικοθεραπεία μας κυμαίνεται άνω του μέσου όρου.

Τα δύσκολα:

Α) ΤΕΠ (τμήμα επειγόντων περιστατικών) με χαμηλή στελέχωση σε αριθμό ιατρών και νοσηλευτών, αλλά και οργάνωση που απορρέει από την υποστελέχωση και την κόπωση που αυτή προκαλεί. Γι αυτό το χάλι δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, αλλά οι άθλιοι καρεκλοκένταυροι, άσχετοι με την υγεία, που διορίζονται διαχρονικά στην 3η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια), που όλα τα μετράνε σε τάληρα.

Β) Πάμε τώρα στον δεύτερο κινητήρα του καραβιού που λέγεται Γ. Ν. Κατερίνης, την Παθολογική κλινική. Εκεί διαχρονικά γίνονται και τα περισσότερα παράπονα, άσχετα με το ποια είναι η κυβέρνηση και άσχετα με το ποιος διοικεί το νοσοκομείο ή διευθύνει (ιατρός) την κλινική. Εδώ η υποστελέχωση είναι τραγική. 3 έμπειροι ιατροί αντί για 10, 2 φιλότιμοι επιμελητές Β και αρκετοί ειδικευόμενοι με θέληση, αλλά και με ελάχιστη εμπειρία. Στους νοσηλευτές έχουμε 2 σχολές, τους παλιούς που ξέρουν αλλά κουράστηκαν ψυχικά και σωματικά από τις αμέτρητες εφημερίες (όπως και οι γιατροί) και τους νέους, που δεν μπορούν να τους ανατεθούν ευθύνες που δεν τους αναλογούν.

Άρα ποιος φταίει; Η διοίκηση; Όχι. Δουλειά της είναι να τα φέρνει βόλτα οικονομικά και να μην δημιουργούνται προσωπικά και άλλου είδους προβλήματα στο χώρο του νοσοκομείου. Και εκεί τα πάνε καλά. Άσε που η προηγούμενη δημιούργησε την ΜΕΘ και η σημερινή την αύξησε και την λειτουργεί άψογα. Και γι αυτό μόνο τους αξίζει ένα μπράβο.

Άρα ποιος φταίει; Φταίνε οι βλάκες οι εκάστοτε κυβερνώντες που ενώ έχουν διοικητές με οικονομικές γνώσεις, ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΥΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ.

Γιατί δε μπορεί άνθρωπος με τις στοιχειώδεις λειτουργικές γνώσεις στην υγεία, να λέει στους Διευθυντές των κλινικών να προσλάβουν ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ 2 ΜΟΝΟ ΜΗΝΕΣ!

Πόσο βλαξ και άσχετος πρέπει να είναι κάποιος, να ζητήσει από ιδιώτη ιατρό να κλείσει το ιατρείο του για 2 μήνες και να πάει να κλείσει τρύπες και εφημερίες σε κρατικό νοσοκομείο; Αλλά πιο βλάκας και από αυτούς στις ΥΠΕ (που θα έπρεπε να είναι υγειονομικοί και όχι οικονομολόγοι, οι τελευταίοι μια χαρά αρκούν στις διοικήσεις των νοσοκομείων), είναι ο εκάστοτε υπουργός που τους τοποθετεί. Μήπως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι;

*Στην παθολογική κλινική έχουν εδώ και 1 μήνα νέο διευθυντή ιατρό και νέα προϊσταμένη νοσηλεύτρια, που το ξέρανε το χάλι από πριν και προσπαθούν χωρίς άνωθεν βοήθεια να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Είπαμε, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και στο Γ. Ν. Κατερίνης και παντού… Με Πολάκηδες, Κικίλιαδες και φραγκοδιαχειριστές στις ΥΠΕ δεν πας πουθενά!


Σας άρεσε το άρθρο? Κοινοποιήστε το!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
 •