LOADING

Type to search

Δ. Δένης: Το πρώτο 8μηνο της νέας Δημοτικής Αρχης

Τοπικά

Δ. Δένης: Το πρώτο 8μηνο της νέας Δημοτικής Αρχης

Share

Ο χρόνος κυλά γρήγορα. Πολύ γρήγορα! Πέρασαν ήδη 8 γεμάτοι μήνες. Το τι έπραξαν οι καινούριοι, τι παρέλειψαν, τι έγινε στο προσκήνιο ή στο παρασκήνιο δεν είναι της στιγμής. Το μόνο που ξεκαθάρισε ήδη όμως, είναι η μόνιμη στελέχωση του Δήμου.

Στελέχωση με αιρετούς, με μη αιρετούς που όμως εκτέθηκαν στον Σταυρό και κρίθηκαν απαραίτητοι, με τεχνοκράτες και με ρουφιάνους. Απ όλα έχει ο μπαξές. Γιατί το να είσαι ακόμα και ρουφιάνος, προϋποθέτει κάποιο…ταλέντο και γεμάτη προϋπηρεσία! Δε μπορεί να γίνει ο πάσα ένας.

Η ομάδα του Δημάρχου είναι σχεδόν η ίδια που είχε και σαν πολιτικό γραφείο. Με την προσθήκη 1-2 έξτρα μισορούφ (ο Δήμος έχει άλλες ανάγκες!), που επελέγησαν λόγω ιδιαίτερου στυλ και καλπάζουσας φαντασίας, εμπνευσμένοι μάλλον από τα πρότυπα της προηγούμενης διοίκησης. Αναμένεται σύντομα να πλαισιωθούν και από 1-2 ακόμα μεγάλα ταλέντα-μεταγραφές της έμμισθης στρατευμένης…δημοσιογραφιας! Όπου πέφτει ο παράς, τρέχει πάντα ο κουμπαράς.

Οι αιρετοί του συνδυασμού δουλεύουν και τα όποια αποτελέσματα, ως προς την απόδοσή τους, σύντομα θα είναι ορατά και δια γυμνού οφθαλμού. Βέβαια υπάρχουν και μερικές εκατοντάδες άλλοι, που τους έταξαν συμμετοχή στη νέα διοίκηση και ακόμα τους ειδοποιούν! Και που μάλλον θα περιμένουν πολύ…

Η ομάδα της συγκυβέρνησης του Συνδημάρχου (διαθέτουμε και τέτοιον!), η τρίτη στη σειρά εκλογής, αλλά πρώτη στην προτίμηση των πολιτών του παλιού Δήμου Κατερίνης, εργάζεται κι αυτή. Βέβαια, είναι ηλίου φαεινοτερο, πως ήδη 3-4 από αυτούς (μην πω όλοι!), νιώθουν πιο κοντά πλέον στον Δήμαρχο, λοξοκοιτώντας τις…επόμενες εκλογικές μάχες. Κι εδώ κάποιοι μη εκλεγέντες αξιοποιήθηκαν (για το μισθό και τα…ταλέντα τους, μην τα ξαναλέμε), είτε ως τεχνοκράτες, είτε ως “τεχνοκράτες”. Είπαμε, τέτοια ταλέντα δεν πάνε χαμενα! Οι υπόλοιποι Ντανταμοσυριζαίοι, στον Καιάδα!

Η ομάδα Χιονίδη, μετά από 3 θητείες και αφού τιμήθηκε από τον κόσμο με την πρωτιά στον Α γύρο, δείχνει τώρα να προσφέρεται οικειοθελώς να βάλει πλάτη και να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της και στη νέα δημοτική αρχή. Οι μισοί και πλέον από αυτούς είναι έτοιμοι να διαβούν την πόρτα της εξόδου, ή καλύτερα της εισόδου στο νέο σχήμα, που λέγεται στην πιάτσα πως θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια.

Θα κυριαρχήσει; Ναι, είναι πιθανό, αν δεν δούνε όλοι μαζί τον Δήμο σαν ένα μεγάλο μαγαζί, που θα προσφέρεται για κάθε μορφή περίεργων συναλλαγών. Αν βάλουν σαν πρώτη προτεραιότητα τις ανάγκες του Πολίτη, ίσως και να πετύχουν.

Αφού (όπως κατάλαβε και ο πλέον αδαής), παλιοί και νέοι είναι αποφασισμένοι προσφέρουν όλοι μαζί, σαν παρέα (και όχι σαν αγέλη πεινασμένων λύκων), τότε πάσα προσφορά από την αντιπολίτευση θα είναι ευπρόσδεκτη. Είπαμε, ο Κούκος είναι ανοιχτόμυαλος και “όλοι οι καλοί χωράνε”, έστω στο τάξιμο!

Αν πάλι όλοι αυτοί μαζί δεν τα καταφέρουν, δεν πειράζει. Το μοναστήρι να ναι καλά και από καλόγερους (και καλόγριες) γεμάτο…